13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Două grupări de traficanţi de droguri în Botoşani. Ambalau şi vindeau drogurile în municipiu

politie, mascati descinderi (3)

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Botoşani și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 23 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea a două grupări specializate în trafic de droguri și efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La data de 30 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – B.T. Botoşani, au efectuat 23 de percheziţii la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc şi de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Activităţile s-au desfăşoară simultan la imobile de pe raza judeţelor Botoşani (20), Suceava (2) şi Iaşi (1).

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2013, pe raza judeţului Botoşani ar fi fost constituite două grupări infracţionale organizate, care ar fi acţionat până în prezent, fără întreruperi, în mod coordonat.

Membrii grupărilor sunt bănuiți că ar fi desfăşurat activităţi de procurare, transport, ambalare, deţinere în vederea vânzării, distribuţie şi vânzare fără drept de droguri de risc şi de mare risc, precum şi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Astfel, cele două grupări, interconectate între ele, ar fi acționat pe raza municipiului Botoşani și ar fi fost constituite în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi de risc și efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive .

Sunt puse în executare 75 de mandate de aducere, în vederea audieri persoanelor.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași și ai Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, precum și al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, Serviciul Județean Anticorupție Botoșani și Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.

politie, diicot, descinderi (8) politie, diicot, descinderi (7) politie, diicot, descinderi (5) politie, diicot, descinderi (1) politie, diicot, descinderi (8) diicot botosani, descideri droguri (3) diicot botosani, descideri droguri (2) diicot botosani, descideri droguri (1) politie, mascati descinderi (6) politie, mascati descinderi (5) politie, mascati descinderi (4) politie, mascati descinderi (3) politie, mascati descinderi (2) politie, mascati descinderi (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA