17.4 C
Botoșani
marți, 21 martie 2023

Două familii de ucraineni vor să se stabilească în Păltiniș: “Sunt multe case goale iar moștenitorii vor să le doneze”

Refugiații ucraineni care nu au rude sau prieteni în România ori alte țări din UE, pot rămâne în comuna Păltiniș. Sunt aproape 100 de case nelocuite iar mulți proprietari și-au exprimat intenția de a le oferi oamenilor fugiți din calea războiului.

Primarul comunei Păltiniș a postat un mesaj atât în limba română cât și în ucraineană, prin care își exprimă dorința de a-i ajuta pe cetățenii ucraineni să se stabilească în nordul județului Botoșani.

“Către persoanele refugiate din Ucraina care nu au unde merge în România, nu au documente și care ar vrea să se stabilească definitiv în România. Pot să le ajut să se stabilească la Păltiniș, Botoșani, unde vor fi ajutate cu cazare, masă gratuit pe timp nelimitat. Le preluăm de la orice punct vamal. Costel Romanescu, primar de Paltinis, Botosani, România +40741026836 Whats-App”, este mesajul transmis de primarul comunei Păltiniș.

Беженцам из Украины, которым некуда остановится в Румынии, не имеют документов и хотели бы получить вид на жительство в Румынии, Вас ожидают в городе Палтиниш, уезда Ботошани, Румыния, где помогут с проживанием, бесплатным питанием на неограниченное время, забираем с любого таможенного пункта.

Звоните +40741026836 WhatsApp. Костел Романеску, мэр города Палтиниш, уезд Ботошани, Румыния.

Aproape 100 de case nelocuite

Costel Romanescu spune că sunt foarte multe case nelocuite care ar putea fi oferite cetățenilor ucraineni. Deja sunt două familii care și-au exprimat dorința de a se stabili în comuna Păltiniș iar autoritățile locale se vor implica pentru realizarea formalităților.

“Ne-am gândit că putem popula comuna Păltiniș cu oameni gospodari care vor să trăiască în zona noastră. Sunt multe case goale iar moștenitorii sunt dispuși să le doneze cetățenilor ucraineni. Unii mi-au spus că nu vor niciun leu dar vor ca în casele părinților lor să se mute niște oameni gospodari. Cred că sunt aproape 100 de case în comuna Păltiniș, în care nu mai locuiește nimeni. Avem două familii la centrul de zi care ne-au spus că ar fi interesate să rămână în comuna Păltiniș. Noi îi vom sprijini în ceea ce privește actele și cu tot ce ține de administrația locală”, ne-a spus Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA