22.6 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

Dosarul Mită la PSD: Ioan Niculae, 2 ani și jumătate de închisoare cu executare

ioan niculae

Miliardarul Ioan Niculae, patronul echipei Astra Giurgiu, a fost condamnat, joi, la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, de Curtea de Apel București, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA că ar fi finanțat ilegal campania electorală a președintelui PSRO, Mircea Geoană, în 2009. În același dosar a fost condamnat și fostul președinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de închisoare cu executare. Sentințele date de Curtea de Apel București sunt definitive, informează Realitatea TV.

În același dosar, Gheorghe Teodorescu (acționar al SC Insomar SRL) și Viorel Bărac (director al SC Interagro SA) au fost condamnați la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, Curtea de Apel admițând, astfel, apelul DNA, după ce, în primă instanță, Judecatoria Sectorului 1 hotărâse, în 20 noiembrie 2013, achitarea celor patru.

Totodată, instanța a mai decis confiscarea sumei de 641.000 de lei, de la Ioan Niculae, potrivit agentiei Mediafax, citată de HotNews.ro.

Fostul lider PSD Brăila, Bunea Stancu, a fost acuzat de DNA că s-a folosit de funcția pe care o deține, în partid, pentru „a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite”, în campania electorală din 2009, când Mircea Geoană a candidat la președinția României. Bunea Stancu i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri, Ioan Niculae, pentru a susține campania electorală a lui Mircea Geoană. O parte din bani, aproximativ 150.000 de euro, ar fi fost plătiți prin casa de sondaje INSOMAR, deținută de Sorin Ovidiu Vântu.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA