13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Dosare penale pentru agenţii economici din judeţul Botoşani

 

News În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea a două infracţiuni de punere în circulaţie de produse care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

În fapt, în urma unor verificări efectuate la sediul unei societăţi comerciale din oraşul Săveni, judeţul Botoşani, au fost identificate cinci aparate de jocuri de noroc tip slot-machine, contrafăcute, aflate în expoloatarea unei societăţi comerciale din judeţul Suceava.

Totodată s-a constatat că pe cele cinci aparate contrafăcute se aflau instalate mai multe jocuri de noroc ale unor mărci înregistrate, fără a deţine acordul titularului mărcilor. Toate cele cinci aparate au fost indisponibilizate, prejudiciul cauzat titularului mărcilor înregistrate depăşind 22.500 lei.

Tot ieri, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări faţă de reprezentanţii unei societăţi comerciale din comuna Hudeşti, judeţul Botoşani, cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că, în perioada februarie–aprilie 2014, prin ascunderea sursei impozabile şi neînregistrarea tuturor veniturilor realizate din comercializarea de legume–fructe achiziţionate din spaţiul UE, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale, cauzând bugetului consolidat al statului un prejudiciu de peste 60.000 lei. În cauză sunt continuate cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirii cu exactitate a prejudiciului.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

127 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA