26.7 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Dosare penale întocmite de poliţiştii de frontieră pentru încălcarea Codului Rutier

politia de frontiera masina

Poliţiştii de frontieră din judeţul Botoşani au întocmit la sfârşitul săptămânii trecute cinci lucrări penale la regimul circulaţiei rutiere. Un ucrainean şi patru cetăţeni români s-au ales cu lucrări penale după ce au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră încălcând legea.

În data de 20 februarie, în jurul orei 09.00, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti a oprit pentru control în localitatea de frontieră Româneşti un tractor înmatriculat în judeţul Iaşi, condus de cetăţeanul român Doru C., de 50 de ani.

La scurt timp, în aceeaşi localitate, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector a oprit pentru control un alt tractor, înmatriculat în Ştefăneşti, condus de cetăţeanul român Gheorghe L., de 35 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că persoanele nu au permis de conducere pentru nicio categorie. Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor doi bărbaţi lucrări penale pentru savîrşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

În aceeaşi zi, în jurul orei 18.15, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti a oprit pentru control, în localitatea de frontieră Santa  Mare, un tractor fără număr de înmatriculare, condus de cetăţeanul român Gheorghe L., de 39 de ani.

În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră a rezultat că tractorul nu figurează ca fiind înmatriculat. Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA