20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Dorohoiul a luat din nou faţa Botoşaniului. Anul acesta se construiesc 24 de locuinţe sociale şi urmează 96 de locuinţe ANL

alexandrescudorin

Executivul primăriei Dorohoi se dovedeşte din nou mult eficient decât executivul primăriei Botoşani. Primarul Ovidiu Portariuc vorbeşte de doi ani de zile de noi locuinţe în municipiul Botoşani în timp ce primarul Dorohoiului a tăcut şi a făcut.

În vara acestui an, la Dorohoi va începe construcţia a 24 de locuinţe sociale şi sunt şanse mari ca până la sfârşitul anului acestea să fie finalizate.

„Este un proiect depus de noi şi la care avem indicatorii tehnico-economici avizaţi atât în Consiliul Local cât şi la nivelul Ministerului Dezvoltării. Vor 24 locuinţe sociale, pe legea 114. Valoarea unei locuinţe este de 140.000 de lei. În primă fază am primit o finanţare de un milion de lei. Acest lucru ne permite să începem. Dacă nu vor fi contestaţii la licitaţie, în două luni vom începe lucrările. Eu mi-aş dori să începem cât mai repede pentru că sunt promisiuni că se vor finanţa în continuare acest proiect. Sper ca anul acesta să terminăm proiectul”, ne-a spus Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Tot la sfârşitul acestui an sau cel târziu la începutul anului viitor va începe construcţia a încă 96 de locuinţe ANL, în municipiul Dorohoi.

„Avem depusă documentaţia pentru 96 de locuinţe ANL. Sperăm să fim şi noi finanţaţi şi să începem primul tronson de 48 de locuinţe ANL. Urmează să facem o reactualizare a solicitărilor pentru locuinţe şi vom analiza necesarul şi priorităţile, conform legislaţiei”, a adăugat Dorin Alexandrescu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA