1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Dorohoian amendat cu 20.000 de lei

În week-end-ul trecut, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, prin misiunile executate urmărindu-se identificarea persoanelor care săvârșesc fapte antisociale și luarea măsurilor legale.

În total, la sfârșitul săptămânii au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 27000 de lei, majoritatea pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Cea mai mare amendă, în sumă de 20000 de lei, a fost aplicată unui bărbat depistat în timp ce comercializa țigări de contrabandă în zona Pieței Centrale a municipiului Dorohoi, conform prevederilor Codului Fiscal.

La controlul corporal, pe lângă pachetele de țigări, jandarmii au găsit asupra dorohoianului și un cuțit cu lama retractabilă, care a fost ridicat în vederea confiscării și va fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, împreună cu actele de sesizare a organelor de urmărire penală întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port și folosire fără drept de arme albe.

Acțiunile jandarmilor botoșăneni, desfășurate independent sau în cooperare cu efective de poliție, în cadrul sistemului integrat de ordine publică, vizează siguranța comunităților, prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală și contravențională, precum și intervenția la solicitările făcute prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA