25.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

Doliu în sportul botoșănean. Laura Cojocariu a încetat din viață

Sportul botoșănean este în doliu după ce a încetat din viață Laura Cojocariu (63 ani), una dintre cele mai cunoscute antrenoare de atletism din România. A fost sportivă de performanță și a antrenat timp de 40 de ani.

Laura Cojocariu și-a început cariera de sportiv în 1974, când era în clasa a V-a. A practicat atletismul până în clasa a XII-a, obținând în total 39 de medalii la campionatele naționale și balcanice. În 1982, după absolvirea Facultății de Educație Fizică și Sport din București, Laura Cojocariu și-a început cariera de antrenor la CSS Dorohoi și a continuat-o la LPS Botoșani până în 2022.

„În toţi aceşti ani am obţinut sute de medalii, nici nu ştiu câte au fost în total. Cele mai importante au fost obţinute de Aurica Răuţu, aur la Campionatul Mondial, şi bronz la Campionatul European. Sunt mândră şi de Mihaela Bălăucă şi Ciprian Şuhanea care s-au întors cu medalii de bronz de la Campionatele Europene. Visul oricărui antrenor este să pregătească un sportiv care să ajungă la Jocurile Olimpice. Este foarte greu deoarece atletismul mondial este dominat de sportivi din Africa“, declara Laura Cojocariu, în urmă cu mai bine de un deceniu.

Laura Cojocariu va fi înmormântată duminică, la cimitirul Pacea din Botoșani.

“Vei face performanță și vei munci cu aceeași pasiune și acolo sus la El! Te-a chemat lângă ceilalți antrenori și profesori, aveți o misiune!

Pentru cei ce au cunoscut-o și vor să îi aducă un ultim omagiu, va fi depusă începând de mâine 24.03.2023, ora 12:00, la Capela Pacea, înmormântarea va fi duminică 26.03.2023 după slujbă.

Mulțumim tuturor pentru gândurile bune, vă simțim pe toți aproape! Te vom iubi mereu!!!”, este mesajul postat de Cozmin Cojocariu, fiul antrenoarei.

“Din nou, sistemul educațional botoșănean suferă o mare pierdere. Am aflat astăzi, cu mare tristețe despre plecarea în lumea celor drepți a doamnei profesor Laura Cojocaru. A plecat fulgerător la vârsta de doar 63 de ani fără a mai avea posibilitatea să se bucure de anii liniștiți de pensie, după o carieră extraordinară în care a contribuit la întregirea palmaresului de medalii al unității de învățământ. Oameni extraordinari precum doamna Laura Cojocaru sunt rari, iar valoarea lor inestimabilă. Din punctul meu de vedere a fost profesorul și antrenorul de atletism cu cele mai bune rezultate naționale și internaționale, la nivel județean. Angajată la Liceul cu Program Sportiv Botoșani încă de la înființare, în anul 1990, doamna profesor și-a dedicat întreaga viață carierei profesionale. O plângem noi, colegii din sistem dar îi deplâng plecarea prematură și miile de persoane care i-au fost elevi.

Rămas bun, doamnă profesoară. Lăsați în urma dumneavoastră o moștenire valoroasă care vă va menține memoria vie. Condoleanțe familiei îndurerate!”, este mesajul transmis de Bogdan Suruciuc, inspector scolar general IȘJ Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA