1.8 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Dolineaschi către parlamentarii PNL: „Apelul PSD pentru votarea Codului Fiscal a fost public. Nu înțeleg de ce așteptau să-i contactez în culise”

andrei dolineaschi 920 btonline

COMUNICAT Președintele PSD Botoșani, deputatul Andrei Dolineaschi, a afirmat că organizația pe care o conduce a făcut un apel public adresat tuturor parlamentarilor aleși în județul Botoșani pentru a vota noul Cod Fiscal care prevede o reducere semnificativă de taxe și impozite. Liderul social-democrat a răspuns astfel acuzației PNL că nu i-ar fi contactat pe cei șase parlamentari ai acestei formațiuni.

Apelul nostru a fost public, dar nu în Săptămâna Patimilor, cum spun cei de la PNL, ci pe 13 martie, într-o conferință de presă, susținută de purtătorul de cuvânt al PSD Botoșani. Nu înțeleg de ce așteptau să-i contactez pe căi private, în culise. E un proiect public, o lege care va fi publicată în Monitorul Oficial. Din acest motiv apelul a fost public, în fața presei și a cetățenilor”, a explicat Dolineaschi.

Președintele PSD Botoșani a mai afirmat că PSD Botoșani va continua campania de distribuire a unui formular prin care botoșănenii vor putea cere parlamentarilor PNL să susțină proiectul Codului Fiscal propus de Guvernul României. „A trecut mai bine de o lună de când i-am rugat public pe cei de la PNL să voteze în Parlament noul Cod Fiscal. Nu am primit nici un răspuns dacă vor vota sau nu acest proiect. Ca atare, vom continua campania prin care le vom da botoșănenilor posibilitatea să ceară celor de la PNL să-i reprezinte în Parlament și să voteze reducerea de taxe și impozite. Dacă nu au răspuns la apelul PSD, sperăm să răspundă pozitiv la apelul cetățenilor”, a declarat deputatul PSD.

Dolineaschi a reafirmat că PSD a susținut întotdeauna că trebuie să existe o colaborare între forțele politice atunci când un proiect politic este în favoarea cetățenilor. „Am spus mereu că parlamentarii sunt în slujba cetățenilor, nu în slujba șefilor de partid, cum au fost unii parlamentari de la PNL care au stat în bănci când s-au tăiat pensiile și salariile. Deci măcar pe proiectele majore – cum e și noul Cod Fiscal – toți parlamentarii ar trebui să voteze cum e bine pentru cetățeni, nu cum le cer șefii de partid. Dacă cei de la PNL sunt sinceri și vor o colaborare în beneficiul botoșănenilor, pot demonstra acest lucru prin votul pentru noul Cod Fiscal, pentru reducerea TVA la alimente și pentru toate celelalte măsuri de acest gen propuse de Guvernul Ponta. Vorbe frumoase am mai auzit. Așteptăm fapte!”, a precizat Andrei Dolineaschi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA