Doina Federovici: „PSD Botoșani a stabilit candidații pentru Parlament. Urmează prezentarea programului local de guvernare”

0
509

federovici psd

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici a anunțat sâmbătă că social-democrații botoșănenii au stabilit prin vot lista candidaților pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Astfel, membrii reprezentativi ai organizației au validat următorii candidați:

SENAT
Federovici  Doina Elena
Trufin Lucian
Tănase Petru Albert
Olaru Cătălin Cristian
Nistor Constantin Cristian

 

CAMERA DEPUTAȚILOR
Ciofu Tamara Dorina
Budăi Marius Constantin
Huncă Mihaela
Rotaru Răzvan – Ilie
Deleanu Dan Constantin
Dănilă Ioan Sorin
Lupașcu Costel
Anton Cristina Elena

 

„PSD Botoșani a votat candidații pentru Parlament. Criteriul principal pentru desemnarea candidaților noștri a fost experiența profesională a celor care și-au manifestat intenția de a candida pe listele PSD. Săptămâna viitoare va mai fi o evaluare foarte riguroasă la nivelul conducerii centrale unde va conta expertiza fiecărui candidat propus într-un anumit domeniu de activitate. Președintele PSD Liviu Dragnea a spus că e necesară o profesionalizare a viitorului Parlament”, a declarat Doina Federovici.

Senatorul social-democrat a mai subliniat că în perioada următoare principala prioritate a PSD Botoșani va fi prezentarea proiectului cu obiectivele de guvernare care să fie implementate la nivelul județului de viitorul guvern PSD, în cazul în care social-democrații vor câștiga alegerile din 11 decembrie.

„Spre deosebire de alte partide, noi nu am avut o luptă internă pe funcții. Noi am fost mai preocupați să stabilim obiectivele importante pentru botoșăneni, atât la nivelul întregului județ, cât și la nivelul fiecărei localități. Am înaintat toate aceste priorități către conducerea centrală pentru a fi incluse în programul de guvernare al PSD, iar după validarea lor din punct de vedere economic, le vom prezenta public. Vrem ca fiecare botoșănean să știe exact cum se va îmbunătăți viața lui dacă va vota PSD pentru Parlament. La fel am procedat și în 2012, iar după cum s-a văzut în timpul Guvernului Ponta, județul nostru a obținut cele mai multe fonduri din ultimele două decenii”, a explicat Doina Federovici.

Printre obiectivele principale vizate la nivel național de către social-democrați se numără crearea de noi locuri de muncă prin înființarea unor companii deținute de stat, creșterea veniturilor populației prin majorarea salariilor și punctului de pensie, reforma radicală a sistemului de sănătate și construcția de spitale regionale, utilizarea profitului companiilor deținute de stat pentru construcția de autostrăzi și nu în ultimul rând, măsuri pentru sprijinirea tinerilor astfel încât aceștia să nu mai plece la muncă în străinătate, iar cei plecați să se întoarcă acasă.

„Obiectivul principal al programului de guvernare propus de PSD este de a avea mai mulți români în clasa de mijloc. Toate măsurile noastre vizează creșterea nivelului de trai, astfel încât din ce în ce mai mulți cetățeni să iasă din zona de sărăcie și să intre în clasa de mijloc, care înseamnă în primul rând venituri decente, servicii de sănătate civilizate și o educație de calitate pentru copiii noștri”, a precizat președintele social-democraților botoșăneni.