20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Doina Federovici îi premiază pe elevii olimpici botoșăneni cu o vizită la Bruxelles, la Parlamentul European

doina federovici, tamara ciofu

Senatorul PSD Doina Federovici și europarlamentarul social-democrat, Viorica Dăncilă, vor organiza, în perioada 15-17 iunie a.c., o vizită la instituțiile europene de la Bruxelles pentru 25 de elevi botoșăneni care au obținut premii la olimpiadele școlare de la nivel național si international.

“Vizita gratuită la Bruxelles pentru elevii botoșăneni premiați la olimpiadele naționale si internationale reprezintă îndeplinirea unei promisiuni pe care am făcut-o, împreună cu doamna Viorica Dăncilă acestor copii extraordinari. Merită din plin acest premiu, pentru că au muncit foarte mult, iar eu cred că performanța trebuie apreciată la scenă deschisă. Ne-am propus o întâlnire cu membrii Comisiei de Cultură și Educație din cadrul Parlamentului European pentru a arăta depuțatilor europeni din diferite țări că aici, la noi, în Botoșani, sunt tineri inteligenți și talentați care pot sta pe aceeași treaptă cu cei mai performanți elevi din Europa. De la noi din județ a plecat și o petiție către Europa, intitulată România merită mai mult!. Acești elevi excepționali sunt cea mai bună dovadă că România merită într-adevăr să fie tratată cu mai mult respect în Europa”, a declarat Doina Federovici.

În cele două zile în care se vor afla la Bruxelles, olimpicii botoșănenii vor vizita Parlamentul European, se vor întâlni cu eurodeputați români, vor vizita Parlamentarium -o expoziție despre istoria Uniunii Europene. De asemenea, vor avea o întâlnire cu reprezentanții Comisiei Europene care coordonează programele dedicate tinerilor pentru dezvoltarea abilităților, competențelor și capacităților antreprenoriale sau de inovare la nivelul Statelor Membre ale Uniunii Europene.

„Cred că e important ca tinerii inteligenți din Botoșani și din toată România să fie conștienți de programele europene care le sunt dedicate și prin care își pot pune în valoare calitățile. Uniunea Europeană este foarte interesată de integrarea tinerilor pe piața muncii și va aloca fonduri consistente în această direcție pentru următorul exercițiu financiar. Eu îmi doresc ca după absolvire acești tineri deosebiți să se integreze și să performeze la fel de bine, aici, la noi în țară, pe piața muncii din România”, a precizat europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA