13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Doina Federovici: “Guvernul a aprobat cea mai mare investiție din fonduri europene pentru Vorona, un nou campus școlar”

federovicidoina4febr

Guvernul a aprobat la sfârșitul lunii martie a acestui an, prin intermediul Programului Operațional Regional construirea unui nou campus școlar în comuna Vorona, în valoare de 5,4 milioane de euro, care va fi finalizat până la sfârșitul acestui an.

Proiectul Campus Scolar-Liceul Tehnologic ,,Stefan cel Mare si Sfant’’ este cea mai mare investiție pe fonduri europene obținută de comuna Vorona.

“În urma demersurilor pe care le-am făcut la nivelul autorităților centrale pentru finanțarea infrastructurii educaționale de la nivelul județului Botoșani s-a demarat construirea unui nou campus școlar pentru Liceul Tehnologic ,,Ștefan cel Mare și Sfânt’’ din Vorona, care reprezintă cea mai mare investiție din bani europeni pentru această comună. Am promis înainte de alegerile din 2012 că vrem să facem Guvernare pentru Botoșani și ne ținem de cuvânt”, a declarat senatorul PSD, Doina Federovici.

Început cu mult entuziasm în 2007, proiectul a fost blocat în 2009 din cauza lipsei de finanțare și părea condamnat definitiv la nerealizare spre marea dezamăgire a beneficiarilor din zona Voronei.

Speranța realizării proiectului a renăscut în 2014, când, în urma demersurilor guvernamentale pe POR, s-a pus la dispoziție o linie de finanțare pe Axa prioritară 3-Îmbunătățirea infrastructurii sociale și a fost nevoie de un efort deosebit pentru refacerea întregii documentații la nivelul cerințelor Ghidului de finanțare.

“În urma realizării acestei investiții, elevii care vor urma cursurile Liceului Tehnologic din Vorona nu vor mai fi nevoiți să facă zilnic naveta între școală și localitatea de domiciliu. De asemenea, prin construirea de noi ateliere tehnologice, elevii se vor putea specializa în mai multe domenii și astfel va crește forța de muncă calificată în domeniile deficitare din județul Botoșani”, a declarat primarul comunei Vorona Aurel Ștefan.

În noul campus școlar vor fi cazați atât elevii din comuna Vorona, cât și cei din localitățile învecinate. Astfel, vor fi realizate 100 de locuri de cazare pentru elevi și 10 garsoniere pentru profesorii care nu locuiesc în Vorona, o cantină,  10 noi săli de clasă, mai multe ateliere pentru activtitățile practice, o sală și un teren de sport. Liceul Tehnologic ,,Ștefan cel Mare și Sfânt’’ din Vorona este frecventat în prezent de 800 de elevi, care sunt din toată zona de sud-vest a județului Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA