1.8 C
Botoșani
miercuri, 1 februarie 2023

Doi tineri de 16 şi 18 ani, cercetaţi pentru înşelăciune. Şi-au făcut un cont pe o reţea de socializare, cu numele unui lăcaş de cult şi au început să colecteze bani de la persoane aflate în străinătate

calculator tastatura

Astăzi, 31 martie, poliţiştii din comuna Sulița au fost sesizați de către reprezentanţii unui lăcaş de cult din judeţul Botoşani, cu privire la faptul că, în perioada februarie – martie 2015, trei tineri s-au folosit de imaginea acestui obiectiv pentru a obţine în mod injust sume de bani de la mai multe persoane.

În fapt, s-a stabilit că, în anul 2014, doi tineri, în vârstă de 16 ani şi respectiv 18 ani, ambii din municipiul Botoşani, ar fi creat, pe o reţea de socializare, un cont purtând numele lăcaşului de cult, de care s-ar fi folosit ulterior, pentru a pretinde şi primi, cu titlu de donaţie, sume de bani, de la diverse persoane.

Astfel, în perioada februarie – martie 2015, cei doi tineri au solicitat şi primit prin transfer interbancar, suma totală de 150 de euro, de la persoane aflate în străinătate.

De asemenea, la data de 12.03.2015, un alt tânăr, de 22 ani, din municipiul Botoşani a încercat, în acelaşi mod, să obţină de la o persoană, suma de 200 euro.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de înșelăciune şi tentativă de înşelăciune, urmând a se propune soluție procedurală.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA