1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Doi moldoveni convertiţi la Islam, reţinuţi la frontiera cu România

moldova teroristi

Doi tineri, cetăţeni moldoveni, au fost reţinuţi marţi în zona de frontieră Toceni, în zona râului Prut. Aceștia intenționau să ajungă ilegal în România, potrivit site-ului oficial al poliției de frontieră moldovene www.border.gov.md.

Cetăţenii au refuzat să se oprească în urma somaţiilor, iar agenții poliţiei de frontieră din Republica Moldova au fost nevoiţi să tragă trei focuri de avertisment, informează Agerpres.

Cei doi tineri reținuți, de 19 și, respectiv, 26 de ani, sunt ambii din raionul Cahul, sud-vestul Republicii Moldova, situat la frontiera cu România (județul Galați) și Ucraina (regiunea Odesa). Asupra lor au fost descoperite cărți ce propovăduiesc ideologia islamică.

Potrivit primelor cercetări, cei doi aveau cazier, iar unul dintre ei a stat în închisoare pentru omor. În perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar, acesta din urmă s-a convertit la islam. Circumstanțele convertirii primului nu sunt precizate.

În afară de cărți islamice, polițiștii au descoperit asupra acestora la percheziție o serie de obiecte ce relevă intenția acestora de a ajunge în țări europene, destinația lor finală fiind Franța.

Citeşte mai mult pe DIGI24

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA