27.1 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Doi botoșăneni la Campionatul European de lupte

În perioada 13 – 20 iunie 2022, în Sala Polivalentă din București, a avut loc Campionatul European de Lupte-cadeți (U 17), la care au participat sportivi din 35 de țări.

Printre cei 10 sportivi români calificati la aceasta competitie, la stilul greco-romane, au fost și doi elevi legitimați la Liceul cu Program Sportiv Botoșani, respectiv Teodor-Florin Cozma (cat. 71 kg) și Nicolas-Gavril Ignătescu (cat. 80 kg).

NICOLAOS-GAVRIL IGNĂTESCU a ocupat locul V, la categoria 80 kg., loc ce i-a revenit după ce în primul tur a învins un sportiv din Grecia. A urmat victoria din meciul cu bulgarul Buchholz după care a pierdut în fața azerului Rzayev I., care a devenit campion european.

TEODOR-FLORIN COZMA a ocupat locul VIII la categoria 71 kg. În primul tur, luptătorul botoșănean a învins la superioritate un sportiv din Republica Moldova după care a pierdut al doilea meci, în ultimele secunde, în fața unui sportiv din Bulgaria.

Liceul cu Program Sportiv a fost singurul club din România care a avut doi sportivi la ediția din acest an a Campionatului European. Cei doi sportivi au fost descoperiți și pregătiți de profesorul Victor Baciu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA