28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

DNA-ul a băgat frica în parlamentarii botoşăneni. VEZI ce au au făcut aceştia

parlamentari noi1

Anchetele din ultima vreme demarate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi numărul mare de arestări în rândul primarilor, preşedinţilor de Consilii Judeţene şi parlamentarilor, i-a speriat foarte tare pe aleşii din judeţul Botoşani. Unii dintre ei şi-au luat măsuri de precauţie pentru a nu intra în atenţia procurorilor DNA.

Mai mulţi parlamentari le-au cerut primarilor să nu-i mai contacteze telefonic şi să-i întrebe de proiecte deoarece telefoanele sunt ascultate. Se ştie că majoritatea primarilor care vor să demareze un proiect cu finanţare guvernamentală, apelează la sprijinul parlamentarilor. Aceştia merg pe la ministere, fac lobby iar proiectul are şanse mai mari de reuşită. Fără intervenţia parlamentarului sau unei persoane cu funcţie politică, proiectul depus de primar stă aruncat într-o magazie a ministerului şi se aşterne praful. Cum în România nu există o lege a lobby-ului la fel ca în alte ţări, ceea ce fac parlamentarii poate fi interpretat drept trafic de influenţă. De frica procurorilor DNA, parlamentarii au început să-şi ia măsuri de precauţie.

„Ne-au spus să nu-i mai sunăm şi să-i întrebăm de proiecte că se poate interpreta”, ne-a spus unul dintre primarii din judeţul Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA