-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

DNA intervine în scandalul facturilor la energie. Acuzații de constituirea unui grup infracţional organizat

Sindicaliștii de la Cartel Alfa au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în legătură cu ordonanța de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică.

DNA intervine în scandalul facturilor la energie. Cartel Alfa a sesizat DNA în legătură cu ordonanţa de plafonare şi compensare a facturilor la energie şi gaze. Liderii coaliției de guvernare și membrii Guvernului sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracțional organizat.

Potrivit unui comunicat de presă al Cartel Alfa, sindicaliştii susţin că, „prin deciziile luate cu îndeplinirea atribuţiilor în mod defectuos, aceştia prejudiciază utilizarea banului public, subminează economia naţională şi lezează drepturile şi interesele cetăţenilor”.

„Soluţia legislativă adoptată prin abuzul de funcţie de către persoanele menţionate produce un prejudiciu de cel puţin 2 mld. lei, destinaţi compensării, într-o primă etapă, de la bugetul public a unor preţuri la energie stabilite prin metode speculative, şi prin aceasta, mai grav, se legitimează şi validează nivelul nejustificat de ridicat al preţurilor la energie, stabilit pe baze speculative”, afirmă sindicaliştii în comunicatul de presă.

Citește mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA