23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

DNA are aproape 100 de dosare de corupție din perioada pandemiei

Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, susține că instituția pe care o conduce are în lucru peste 90 de dosare privind acte de corupție care au legătură cu pandemia de COVID-19. În unele dosare s-au dat şi sentinţe, iar în altele inculpaţii au încheiat acord de recunoaştere cu procurorii anticorupţie.

”Legat de pandemie, în prezent, avem în lucru 90 sau 93 de dosare, din care avem 73 de suspecţi şi 51 de inculpaţi. De ce ştiu? Pentru că am dat o circulară la toţi colegii din DNA şi în fiecare zi se raportează la cabinetul procurorului şef situaţia dosarelor legate de pandemie şi în fiecare zi ştim când se clasează un dosar, când se finalizează rechizitoriu, când se pun sub acuzare persoane”, a declarat Crin Bologa, duminică, la un post TV.

Şeful DNA a precizat că 13 dosare sunt deja trimise în judecată, cu 26 de inculpaţi.

”Avem şi la Braşov şi la Oradea, avem şi la Bucureşti dosarul Unifarm. Am avut două instituţii importante care au făcut achiziţii în pandemie, Unifarm şi ONAC (Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate). Statul român prin aceste două entităţi a făcut achiziţii de produse medicale”, a precizat şeful DNA.

Crin Bologa a explicat că sunt şi unele dosare în care au existat acorduri de recunoaşterea vinovăţiei, în general în cazuri legate de vaccinări fictive.

Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA