-3.8 C
Botoșani
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Directorul OMS: „Varianta Delta a redus la 40% eficacitatea vaccinurilor împotriva transmiterii coronavirusului”

„Există date care sugerează că înainte de apariţia variantei Delta, vaccinurile au redus transmiterea coronavirusului cu aproximativ 60%; o dată cu Delta, aceasta a scăzut la 40%”, a subliniat directorul general al OMS.

Varianta Delta extrem de contagioasă, a redus eficacitatea vaccinurilor împotriva transmiterii bolii la 40%, a declarat șeful OMS miercuri, 24 noiembrie, îndemnând oamenii să continue să poarte măști și alte practici de distanţare.

Vaccinurile salvează vieți, dar nu previn complet transmiterea Covid-19”, a explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus în timpul unui briefing de presă regulat, dedicat pandemiei care face ravagii în Europa. „Există date care sugerează că înainte de sosirea variantei Delta, vaccinurile au redus transmiterea cu aproximativ 60%; cu Delta a scăzut la 40%”, a subliniat el, citat de Le Figaro.

Mă tem că în multe țări și comunități există această concepție greșită că vaccinurile au pus capăt pandemiei și că oamenii care sunt vaccinați nu mai trebuie să ia alte măsuri de precauție”, a adăugat el.

Citește mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA