8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

Directorul general al OMS: Pandemia COVID-19 „cu siguranță nu s-a încheiat”

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat duminică, în timpul sesiunii de deschidere a adunării anuale a agenției ONU, că pandemia COVID-19 cu siguranță nu s-a încheiat.

În timp ce aprovizionarea cu vaccinuri s-a îmbunătățit la nivel mondial, șeful OMS susține că în unele țări există un angajament politic insuficient pentru introducerea vaccinurilor.

Tedros este așteptat să fie numit pentru un al doilea mandat de cinci ani săptămâna aceasta, în cadrul Adunării Mondiale a Sănătății.

Pandemia COVID-19 „cu siguranță nu s-a încheiat”, a avertizat duminică șeful Organizației Mondiale a Sănătății. Acesta le-a spus oficialilor reuniți la Geneva pentru deschiderea reuniunii anuale a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) că, în ciuda scăderii numărului de cazuri raportate de la vârful valului Omicron, nu își pot permite să își relaxeze eforturile pentru a pune capăt pandemiei.

„Ne coborâm garda pe riscul nostru”, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al agenției de sănătate a ONU.

„Scăderea testelor și a secvențierii înseamnă că ne orbecăim în fața evoluției virusului”, a spus el, menționând că aproape 1 miliard de persoane din țările cu venituri mici nu au fost încă vaccinate.

Într-un raport săptămânal privind situația globală publicat joi, OMS a precizat că numărul de cazuri noi de COVID-19 pare să se fi stabilizat după săptămâni de scădere de la sfârșitul lunii martie, în timp ce numărul total de decese săptămânale a scăzut. Deși s-au înregistrat progrese, cu 60% din populația mondială vaccinată, „nu se termină nicăieri până nu se termină peste tot”, a declarat Tedros.

„Cazurile raportate sunt în creștere în aproape 70 de țări din toate regiunile, și asta într-o lume în care ratele de testare au scăzut vertiginos, a adăugat el.

Sursa: AlephNews

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA