28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Directorul DSPSA reacţionează după scandalul privind chiria aberantă de la Stadionul Municipal: “Soluţia este să modificăm acest proiect. Putem face o şedinţă extraordinară”

eugen turcanu

Consilierii locali din municipiul Botoşani au aprobat în această săptămână un proiect de hotărâre prin care clubul FC Botoşani era obligat să plătească aproximativ 100.000 de euro pe an pentru că utilizează Stadionul Municipal. Decizia era una aberantă mai ales în acest moment când FC Botoşani se pregăteşte să debuteze în Europa League, o performanţă istorică pe municipiu şi judeţ.

După aprobarea acestui proiect s-a creat un scandal uriaş. Primarul Ovidiu Portariuc a găsit imediat vinovatul. Edilul a spus că Eugen Ţurcanu este responsabil deoarece el a făcut calculele. În cursul zilei de astăzi, Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement, a reacţionat declarând că el a făcut doar o informare iar proiectul de hotărâre a fost realizat de către executivul primăriei.

“Eu am trimis o adresă la primărie pe data de 13.07.2012 prin care solicitam să avem o discuţie pe tema statutului Asociaţiei Sportive FC Botoşani la stadioanele din municipiul Botoşani. Nu am primit răspuns la acea adresă. Anul trecut, pe data de 1 aprilie, am trimis o notă de fundamendare în care tariful propus era de 3.350 lei ora, ţinând cont că în 2013 s-au făcut nişte investiţii şi s-a schimbat mult valoarea de inventar. În anul 2014 s-au făcut din nou investiţii masive în stadion, în jur de şase milioane de lei. În doi ani s-au investit opt milioane de lei în stadionul Municipal. Am actualizat din nou tarifele. Conform regulamentului de organizare şi funcţionare a DSPSA, sunt obligat să fac aceste note de fundamentare de câte ori sunt modificări. Pe data de 6 mai 2015 i-am trimis o adresă domnului primar, cu titlu de informare. Dumnealui putea să facă un proiect de hotărâre în care să se precizeze că preţul este de 6.645 de lei dar Consiliul Local hotărăşte că tariful va fi de 500 de lei. La fel s-a procedat în cazul terenurilor de joacă sau unde a mai vrut Consiliul Local să dea gratuitate. La Sala Polivalentă s-a hotărât ca pentru cluburile sportive tariful să fie de 59 de lei ora, diferenţa până la 120 de lei urmând să fie suportată din bugetul local. Ca om care provine din lumea sportului, eu sunt de acord să dăm gratis stadionul”, a spus Eugen Ţurcanu care a adăugat:

“Treaba mea a fost să calculez toate costurile şi să fac o notă de fundamentare către primărie. Am încercat să le prezint consilierilor în şedinţa de Consiliu Local. Nimeni nu a avut nimic de spus. Primarul era în stânga mea şi mi-a spus: foarte bine aţi făcut. Felicitări. El îmi spune în şedinţă bravo după care iese şi declară că Ţurcanu măreşte preţurile. Eu am prezentat care sunt costurile reale. Nu puteam să spun că 100 de lei sunt cheltuielile iar în realitate să fie mult mai mari. Cine plăteşte diferenţa? Domnul primar, împreună cu secretarul şi armata de jurişti, să găsească soluţiile legale şi nu să mă hărţuiască pe mine prin tribunal. Soluţia este să modificăm acest proiect în următoare şedinţă de Consiliu Local. Putem face şi o şedinţă extraordinară. Trebuie voinţă şi nu doar vorbe”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA