17.3 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Director Transgaz: La iarnă vom IMPORTA o cantitate mai mare de gaze. Stocul de gaze, cel mai mic din ultimii 5 ani

Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a declarat, joi, în Comisia parlamentară de anchetă a activităţii ANRE, că stocul pentru iarna 2017-2018 este cel mai mic din ultimii cinci ani, în condiţiile în care consumul de gaze a crescut, afirmând că vom importa o cantitate mai mare gaze.
„La ora actuală, stocul pentru iarna 2017-2018 este cel mai mic din ultimii patru-cinci ani, în condiţiile în care consumul de gaze din România a crescut cu 7-8% în ultimul an. Astfel că la iarnă va fi necesar să importăm o cantitate de gaze mai mare decât anul trecut”, a declarat directorul general al Transgaz, Ion Sterian.

Ion Sterian a precizat că în perioada octombrie 2016 – martie 2017, România a importat 1,7 miliarde de metri cubi, afirmând că importul va creşte în această iarnă.

„Anul acesta estimăm pentru acest şase luni de iarnă un import de peste 2,2 miliarde de metri cubi. Cantităţile nominalizate pentru furnizori drept cote obligatorii pentru înmagazinare a fost sarcina ANRE”, a spus directorul general.

Citeşte mai mult pe Mediafax

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA