20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Direcţia Silvică Botoşani a demarat campania de împăduriri. Peste 16 miliarde se investesc în această primăvară în plantarea a un milion de puieţi FOTO

plantare copaci (2)

Deşi oficial, luna plantării arborilor demarează pe 15 martie, silvicultorii botoşăneni au profitat de vremea favorabilă şi au început mai devreme lucrările programate. Aceştia au scos puieţii şi s-a început plantarea. Până în acest moment s-au plantat circa 30% din cât şi-a propus Direcţia Silvică în această primăvară.

Gheorghe Rusu, directorul Direcţiei Silvice Botoşani a declarat că pentru campania de primăvară au fost pregătiţi un milion de puieţi. Aceştia vor fi plantaţi pe 140 de hectare de teren şi de asemenea se vor face completări pe 53 de hectare. Valoarea totală a lucrările depăşeşte 16 miliarde de lei vechi.

directia silvica gheorghe rusu (3)

„În această lună au loc mai multe acţiuni, cea mai importantă fiind plantarea de puieţi forestieri. Direcţia Silvică Botoşani va planta în această primăvară 140 de hectare şi va efectua completări pe 68 de hectare, în plataţii mai vechi de un an de zile. Se vor planta 53 de hectare în raza Ocolului Silvic Flămânzi, 46 de hectare în raza Ocolului Silvic Darabani, 24 de hectare în raza Ocolului Silvic Mihai Eminescu, 9 hectare în raza Ocolului Silvic Truşeşti, 3 hectare în raza Ocolului Silvic Dorohoi şi 5 hectare în raza Ocolului Silvic Botoşani. Cele mai mari suprafeţe se vor împăduri pe raza localităţilor Oroftiana (29 hectare), comuna Coţuşca (13 hectare), comuna Frumuşica (53 hectare), comuna Tudora (19 hectare). Se vor planta în aceată primăvară aproximativ un milion de puieţi iar în mare parte aceşti puieţi provin din pepinierele proprii. Avem şi un excedent de180.000 de puieţi care vor fi valorificaţi. Pentru campania de împăduriri din această primăvară s-au alocat 15 miliarde de lei, din fonduri proprii, plus 1,28 miliardelei vechi care provin din fondul de ameliorare şi destinaţie silvică pentru terenuri degradate”, a declarat Gheorghe Rusu, directorul Direcţiei Silvice Botoşani.

plantare copaci (6) plantare copaci (5) plantare copaci (4) plantare copaci (3) plantare copaci (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA