13.3 C
Botoșani
luni, 23 mai 2022

Dinamo – FC Botoşani. Atacantul D. Popa: „Mergem acolo să scoatem un rezultat pozitiv. Pot să spun că e mai bine aici ca la Dinamo”

fc botosani, popa, enache, cobrea

FC Botoşani a remizat în prima etapă cu CFR Cluj şi se pregăteşte de meciul cu Dinamo. Elevii lui Costel Enache sunt încrezători că vor obţine cel puţin un rezultat de egalitate în capitală. Cel mai motivat jucător este atacantul Daniel Popa, împrumutat de Dinamo pentru un sezon la Botoşani.

Deşi a venit de numai o lună la Botoşani, Daniel Popa spune că s-a adaptat mai bine decât la Dinamo şi spune că se simte foarte bine. El este foarte motivat înaintea jocului de duminică şi speră să marcheze împotriva „câinilor”.

daniel popa“Ne aşteaptă un meci foarte dificil, o echipă bună, care se bate la campionat. Mergem acolo să scoatem un rezultat pozitiv. Eu m-am acomodat foarte bine la Botoşani, băieţii sunt foarte ok, conducătorii la fel. Sper să facem o treabă bună împreună. Pot să spun că e mai bine ca la Dinamo, o să prind mai multe minute aici, oamenii au încredere în mine. Eu îmi doresc să fac un meci foarte bun”, a spus Daniel Popa.

Foarte motivat este şi portarul Alberto Cobrea. Acesta a fost jucătorul clubului Dinamo înainte de a veni la Botoşani dar nu a avut prea multe şanse de a juca. Acum, vrea să demonstreze că este un portar foarte bun.

alberto cobrea“E un meci important pentru noi. Mai mare presiune este pe ei, o să aibă meci în Europa League săptămâna viitoare şi vor întâlni o echipă foarte puternică. Este un test pentru ei. Avem un atuu faţă de ei datorită omogenităţii. Avem aceeaşi echipă ca anul trecut, nu au fost multe schimbări. Ei au făcut multe transferuri şi cu siguranţă o să aibă nevoie de timp ca să se cunoască mai bine. Pentru mine nu este un meci special. Am petrecut doar jumătate de an la Dinamo. Sunt bucuros că am făcut această alegere de a veni aici, mă simt ok, e un meci ca oricare altul în care încercăm să scoatem maxim”, a spus Alberto Cobrea.

„Sunt convins că putem face un joc bun”

Antrenorul Costel Enache consideră că echipa sa poate obţine chiar o victorie în jocul de duminică dar pentru asta trebuie ca jucătorii să aibă atitudinea din meciul cu CFR Cluj. El şi-a studiat următorul adversar şi spune că este foarte periculos la fazele fixe.

costel enache“Ne aşteaptă din nou un joc dificil. Nu ştiu dacă o să pot spune vreodată că o să fie un alt tip de joc. Cred că suntem pregătiţi şi pentru jocul de duminică seară. Vreau să transmit jucătorilor un impus pentru factorul mental. Dacă vom reuşi să menţinem atitudinea pe care am avut-o cu CFR Cluj, sunt convins că putem face un joc bun şi un joc eficient. În prima etapă, Dinamo a arătat un joc echilibrat ofensiv-defensiv. Am văzut un plus de viteză şi agresivitate faţă de anul trecut. Golurile au venit în urma unor faze fixe şi cred că acolo e un punct forte al lor. Dinamo e un grup bun şi din ce văd au achiziţii care pot ridica nivelul echipei. Noi încercăm să avem un model de joc propriu, cu mici corecturi la fiecare meci, în funcţie de adversar”, a precizat Costel Enache.

Pentru meciul cu Dinamo, Costel Enache nu îi are la dispoziţie pe fundaşul Florin Plămadă şi atacanţi Robert Elek şi Alex Tîrnovan, toţi trei accidentaţi.

Partida dintre Dinamo şi FC Botoşani se va disputa duminică de la ora 21.00.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA