22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Dinamo Bucureşti – FC Botoşani 1-0 – LIVE – RUŞINOS. ÎNVINŞI DE UN PUŞTI DE 17 ANI

FC Botosani - Dinamo

După o pauză de aproximativ două luni, Liga I s-a reluat în acest week-end. Prima etapă din 2016 a fost una a surprizelor. ASA Tg. Mureş a pierdut pe teren propriu, scor 0-1, în faţa Pandurilor, CSMS Iaşi s-a impus cu 2-1 pe terenul Viitorului iar Astra a remizat, scor 2-2, cu CFR Cluj, după ce ardelenii au condus cu 2-0. Astăzi, CSU Craiova a învins cu 2-0 pe Petrolul iar FC Voluntari s-a impus în deplasare la Timişoara.

FC Botoşani debutează în 2016 pe terenul echipei Dinamo Bucureşti, o formaţie care şi-a asigurat deja prezenţa în play-off-ul Ligii I. După clasament, dinamoviştii sunt favoriţi dar meciul este deschis oricărui rezultat ţinând cont că Mircea Rednic nu poate conta în această seară pe numai puţin de şapte jucători.

….

Cristi Pustai a început cu o formulă ofensivă din care fac parte Matulevicius, Hadnagy, Cabrera şi Martinus Quenten. Intenţiile ofensive ale botoşănenilor s-au văzut încă din debutul meciului. În minutul 4, Martinus a centrat de pe dreapta dar Matulevicius nu a reuşit să reia cu capul din interiorul careului. Patru minute mai târziu, Hadnagy şutează din marginea careului dar mingea trece puţin pe lângă poarta gazdelor.

La cum au arătat primele zece minute, parcă FC Botoşani este echipa gazdă şi nu Dinamo. Elevii lui Pustai au avut iniţiativa şi şi-au creat două oportunităţi de a marca.

În minutul 17, FC Botoşani are o şansă mare de a deschide scorul dar şutul expediat din interiorul careului de Martinus a fost blocat de fundaşii dinamovişti.

Prima ocazie de gol a dinamoviştilor a venit în minutul 24. Gnohere a şutat din marginea careului dar Pleşca a prins fără probleme.

GOOOL 1-0. În minutul 26, Dinamo deschide scorul în urma unei faze fixe. A fost o lovitură liberă de la 20 de metri executată de Ekeng, acesta a trimis către Puljic care a centrat în careu iar Valentin Costache a marcat. Autorul golul este cel mai tânăr jucător de pe teren, el având doar 17 ani.

Dinamoviştii prind curaj şi încearcă să majoreze avantajul. În minutul 32, Olteanu şutează de la 25 de metri dar mingea trece pe lângă poarta lui Pleşca.

În minutul 38, Dinamo are o mare ocazie, în urma unui contraatac dar Miron reuşeşte să-l blocheze pe Rotariu în momentul şutului din mijlocul careului.

Finalul primei reprize aparţine gazdelor care au avut trei cornere consecutive în mai puţin de două minute dar Miron a reuşi să respingă în două rânduri.

PAUZĂ

Prima repriză a arătat că FC Botoşani nu are fundaş stânga după plecarea lui Florin Acsinte. Popovici a fost cel mai slab jucător din echipa lui Pustai, fiind depăşit la fiecare fază.

Repriza secundă începe cu accidentarea lui Martinus Quenten. Fotbalistul botoşănean a fost călcat de Rotariu. Din fericire, Martinus a putut continua partida.

Prima ocazie a reprizei secunde aparţine botoşănenilor. Martinus a executat o lovitură liberă de pe dreapta, a centrat în careu, Ngadeu a reluat cu capul dar mingea a trecut pe lângă poartă.

În minutul 55, Dimitrov pătrunde pe partea dreaptă, centrează în careu dar Matulevicius nu reuşeşte să ajungă la minge. Replica dinamoviştilor vine în minutul 59 dar Bartalstovu şutează mult pe lângă poarta lui Pleşca. Două minute mai târziu, Gnohere şutează din marginea careului dar mingea este deviată în corner.

Dinamoviştii îşi dau seama că pot face şi spectacol şi forţează marcarea golului doi dar Rotariu nu reuşeşte să-l învingă pe Pleşca.

Cristi Pustai îşi dă în sfârşit seama că Hadnagy şi Cabrera nu sunt în formă şi decide să-i înlocuiască cu Ivanovici şi Carralero.

În minutul 77, Dinamo putea majora scorul. Essombe îl păcăleşte pe Ngadeu, îi pasează lui Palic dar mingea şutată de acesta este reţinută de Pleşca. Elevii lui Rednic încep să se distreze cu jucătorii botoşăneni şi trimit pase cu călcâiul.

Ekeng îşi încearcă şi el şutul din marginea careului dar Pleşca îşi salvează încă o dată echipa. Pe finalul partidei, s-au înmulţit cartonaşele galbene în tabăra botoşăneană iat Martinus şi Vaşvari vor lipsi în meciul cu Astra.

Partida se încheie cu scorul de 1-0 în favoarea dinamoviştilor, singurul gol fiind marcat de un jucător în vârstă de 17 ani.

……………..

ECHIPELE DE START:

dinamo - fc botosani

Dinamo: Cerniauskas – Hanca, Puljic, Mevlja, Vl. Olteanu – Ekeng, Palic – D. Rotariu (cpt), Batin (67 Marc), V. Costache (56 Bartalstovu) – Gnohere (71 Essombe). Antrenor: Mircea Rednic
Rezerve: Rîmniceanu – C. Dima, Essombe, Bartalstovu, Tîrcoveanu, A. Marc, Corbu
FC Botoșani: Pleșca – Dimitrov, Ngadeu (cpt), Miron, Popovici – Vașvari, Bordeianu (77 Casado) – Martinus, Cabrera (69 Carralero), Hadnagy (69 Ivanovici) – Matulevicius. Antrenor: Cristian Pustai
Rezerve: Iliev – Plămadă, Casado, Ivanovici, Cucu, Patache, Carralero
Arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova) – Valentin Avram (Bucureşti), Dragoş Mihai Iliescu (Craiova)
Observatori: Imilian Șerbănică (Bucureşti), Cristian Nica (Ploieşti)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA