19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

DEZINTERES. “Timp de doi ani, oamenii au consumat apă și nu a venit nimeni să încaseze”

Nova Apaserv este la un pas de faliment din cauza datoriilor uriașe dar în unele localități din județul Botoșani se furnizează apă pe care nu o facturează nimeni. Angajații Nova Apaserv nici măcar nu au încheiat contracte cu oamenii din aceste localități.

Un astfel de exemplu este în comuna Trușești. Primăria a realizat o investiție, a predat sistemul societății Nova Apaserv iar de doi ani, oamenii consumă apă fără să o plătească. Angajații societății Nova Apaserv nu au fost în stare nici măcar să încheie contracte cu populația și să emită facturile. Primarul comunei Trușești spune că oamenii vor să plătească apa dar nu vine nimeni să încheie aceste contracte și să încaseze.

“Din 2019-2020 avem apă în satul Buhăceni. Am predat rețeaua celor de la Nova Apaserv, au vizat proiectul și oamenii consumă apă. Cetățenii vin și ne întreabă când vin să încheie contractele și să încaseze. Au venit anul acesta, au făcut 30 de contracte iar acum îmi spun că nu e bun proiectul. Proiectul a fost vizat de ei. Timp de doi ani, oamenii au consumat apă și nu a venit nimeni să încaseze. Ei au apometre montate dar nu au contracte și nici nu s-a emis nicio factură. Nu vine nimeni să citească apometrele, să aducă facturile. E strigător la cer”, ne-a spus Petru Grișa Ailenei, primarul comunei Trușești.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA