18.9 C
Botoșani
joi, 8 iunie 2023

DEZINTERES Aproape jumătate din unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

elevi in curtea scolii

Inspectoratul Şcolar Judeţean împreună cu Direcţia de Sănătate Publică au demarat o nouă campanie de verificare şi autorizare a unităţilor de învăţământ. Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult comparativ cu anii trecuţi şi aproape jumătate din unităţile de învăţământ nu vor primi autorizaţie sanitară de funcţionare.

Principalul motiv al neautorizării sanitare a unităţilor de învăţământ este lipsa grupurilor sanitare şi a apei. Problema trebuia rezolvată de către autorităţile locale dar unii primari arată dezinteres când vine vorba de învăţământ.

„Vom avea exact realitatea şi vom şti câte unităţi de învăţământ au autorizaţie sanitară de funcţionare. În mod sigur nu vom avea un procent de sută la sută. Această problemă ţine nu ţine de Inspectoratul Şcolar Judeţean ci de primării şi Consiliul Judeţean. Procentul unităţilor de învăţământ cu autorizaţie sanitară este mai mare la şcolile din centru comunelor. În schimb, sunt grădiniţe şi şcoli primare sau gimnaziale care nu primesc autorizaţie sanitară de funcţionare pentru că nu au grupuri sanitare adecvate şi apă. Investiţia nu este foarte mare”, a precizat Mihaela Huncă, inspector şcolar general al IŞJ Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA