27.3 C
Botoșani
luni, 15 iulie 2024

DEZASTRU! Şi RCS/RDS vrea să micşoreze cu 30% drepturile TV

camere video stadion

Astăzi are loc o Adunare Generală a LPF care poate deveni crucială pentru viitorul fotbalului românesc. După cum se ştie, Intel Sky Broadcasting (ISB) vrea să micşoreze cu 6 milioane de euro net pe sezon suma pentru drepturile TV (campionat plus Cupa Ligii), concret de la 28,5 milioane euro plus TVA la 22,5 milioane euro plus TVA.

Preşedinţii de cluburi au de făcut o alegere simplă, dar foarte complicată: fie nu acceptă propunerea ISB şi riscă, punînd soarta grupărilor din Liga 1 în mîinile unui viitor incert, fie acceptă şi încasează aceiaşi bani precum anul trecut, deoarece numărul de echipe a scăzut la 14.

Sursele FANATIK.RO au aflat, însă, că fotbalului românesc i se mai pregăteşte ceva. Bomba ar fi că şi RCS/RDS vrea să micşoreze cu 30 la sută cei 10 milioane de euro net pe care-i plăteşte acum! Motivul: acelaşi, un spectacol mediocru, fără audienţe TV şi fără spectatori, pe care-l livrează Liga 1. Iar asta cu toate că RCS/RDS are securizat contractul pînă în 2019 pe suma de 10 milioane. O eventuală decizie finală negativă a RCS/RDS, coroborată cu retragerea ISB din business, ar însemna un adevărat dezastru pentru „sportul-rege” de la noi, poate chiar sfîrşitul. Fără să fii mare matematician, socoteala e simplă: cluburile ar rămîne cu doar 7 milioane de euro plus TVA pe an, urmînd să încerce cu disperare să facă rost de restul de 21,5 milioane de euro plus TVA, sumă totală încasată în sezonul precedent. Şi această magie financiară trebuie realizată în maximum o lună, pentru că pe 11 iulie porneşte la drum noul campionat.

Sursa: Fanatik.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA