17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Dezastru pentru PNL în județul Botoșani, succes major pentru PSD

PNL Botoșani a obținut un rezultat rușinos în județul Botoșani, în condițiile în care este un partid aflat la guvernare, a avut resursele financiare necesare și în plus s-a ocupat de organizarea alegerilor.

Partidul Național Liberal a intrat în bătălia electorală pentru funcția de președinte al Consiliului Județean cu senatorul Costel Șoptică, președintele organizației județene. A insistat ca el să fie candidat, a vrut să fie președinte al Consiliului Județean Botoșani, și-a făcut cărțile la București și a pierdut de o manieră rușinoasă în fața Doinei Federovici, președintele PSD Botoșani. Liberalii nu au pierdut doar Consiliul Județean ci și multe primării din județ, acolo unde primarii PNL se credeau un fel de baroni locali și unde nici nu concepeau că pot pierde. O mare surpriză a fost la Dângeni, acolo unde Cătălin Rotundu, secretarul general al PNL, a pierdut în fața unui tânăr de la Partidul Pro România care și-a făcut o campanie foarte bună și a convins electoratul. Surprize au fost și la Santa Mare, Sulița, Prăjeni, Mihălășeni, Havârna și chiar în comunele Brăești și George Enescu, acolo unde primăriile urmau să fie lăsate moștenire copiilor.

Unde au fost primari buni și care și-au mai făcut și campanie electorală, nu au fost niciun fel de surprize. Exemplu: Flămânzi, Ștefănești, Ibănești, Mihai Eminescu, Păltiniș, Pomârla, Ungureni, Durnești, Copălău, Stăuceni, Ripiceni etc.

În municipiul Botoșani, bătălia dintre Cătălin Flutur și Cosmin Andrei a fost umăr la umăr. Chiar dacă nu a făcut mare lucru în această campanie electorală, Cătălin Flutur a fost foarte aproape de a câștiga. Prezența scăzută la vot l-a ajutat pe candidatul PSD care s-a clasat pe primul loc la o diferență mică.

Succes major pentru PSD

PSD a pierdut la alegerile prezidențiale de la finalul anului trecut și mulți s-au grăbit să spună că începe declinul, că Botoșaniul va fi de acum un județ galben și că social democrații nu își vor mai reveni mult timp. Și-au revenit mult mai repede decât anticipau marii specialiști din politica botoșăneană. Și-au găsi candidați buni, au bătut județul dintr-un capăt în altul și au reușit să-i convingă pe cetățeni că merită să fie votați. Rezultatele obținute în județul Botoșani demonstrează că sunt mai bine organizați și că au lideri capabili să câștige bătăliile electorale. Majoritatea primarilor PSD au câștigat în comunele lor și în plus, social democrații au reușit să învingă în câteva fiefuri liberale.

După rezultatele alegerilor locale, PSD va câștiga fără mari probleme și alegerile parlamentare din decembrie iar PNL va plăti în continuare prețul unor răfuieli interne și a unor jocuri de culise.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here




























ULTIMA ORA