23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Detalii incredibile de la întâlnirea liberalilor botoşăneni cu preşedintele interimar Marian Petrache. „Ni s-a pus pumnul în gură. Totul a fost regizat. Florin Ţurcanu a anunţat că va candida în 2017 pentru un nou mandat de preşedinte PNL”

petrache pnl botosani1

Marian Petrache, noul preşedinte interimar al vechului PNL Botoşani, s-a întâlnit vineri după amiază cu liberalii botoşăneni, la Casa Sindicatelor. Au participat parlamentarii, cu excepţia senatorului Viorel Grigoraş, primarii, consilierii judeţeni şi municipali plus membrii biroului politic.

Unii liberali care au participat la această întâlnire spun că totul a fost regizat şi că Marian Petrache a venit la Botoşani ca să-l laude pe Florin Ţurcanu. Mai mult, noul preşedinte interimar le-a transmis liberalilor că riscă să fie excluşi din partid dacă mai fac declaraţii vis-a-vis de ceea ce se întâmplă în interiorul PNL-ului.

„Totul a fost regizat. S-a organizat într-o sală în care nu se auzea prea bine. Verginel stabilea cine să vorbească, Petrache îi lăuda pe primarii din tabăra lui Ţurcanu. Singurul primar care a avut curajul să îşi spună punctul de vedere a fost cel de la Flămânzi. Într-un fel este de înţeles, după atâţia ani de dictatură, mulţi nu mai au curajul să vorbească. După întâlnirea de astăzi în care Petrache a venit la Botoşani ca să-l laude pe Ţurcanu, lucrurile sunt clare în PNL. Probabil, Petrache şi-ar fi dorit să iasă scandal la întâlnirea de astăzi ca să aibă motiv să dizolve biroul politic. Eu mă aştept să facă asta săptămâna viitore şi să impună în biroul politic interimar doar oamenii agreaţi de Florin Ţurcanu. Ni s-a pus pumnul în gură. Petrache a lăsat de înţeles că va fi exclus cel care mai critică ce se întâmplă în PNL”, ne-a spus unul dintre liberalii prezenţi la întâlnire. În ultimele zile s-a vehiculat că Viorel Iliuţă şi Constantin Bursuc sunt primii pe lista neagră a cuplului Marian Petrache – Florin Ţurcanu.

Ţurcanu vrea un nou mandat de preşedinte PNL

Deşi a fost condamnat la închisoare cu suspendare, şi-a pierdut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi a fost obligat să demisioneze de la conducerea PNL Botoşani, Florin Ţurcanu nu este dispus să facă pasul înapoi. Acesta aşteaptă să se reabiliteze şi să-i dispară din cazier condamnarea după care vrea să candideze pentru un nou mandat de preşedinte PNL.

„Florin Ţurcanu a spus că el se reabilitează în 2017 şi va candida pentru un nou mandat de preşedinte PNL Botoşani. Acum ei nu au nicio soluţie. Pe Mihai Ţurcanu nu mai pot să-l pună, pe Sorescu nu vor iar Şoptică şi Grigoraş nu sunt agreaţi de ambele tabere. Nu ar fi de mirare dacă se va merge pe un astfel de interimat până în 2017”, a mai spus liberalul botoşănean.

„Sorescu nu a avut un mesaj”

Deşi îşi dorea funcţia de preşedinte al PNL-ului ş chiar a intrat într-o competiţie cu familia Ţurcanu, Gheorghe Sorescu a avut o atitudine mult schimbată la întâlnirea de astăzi. Acesta a vorbit foarte puţin şi nu a avut un mesaj către liberali.

„Înaintea întâlnirii, Petrache a avut o discuţie cu Sorescu. La începutul întâlnirii, primul căruia i-a dat cuvântul a fost Sorescu. A avut un discurs foarte scurt, nu a atacat pe nimeni dar nici nu a avut un mesaj foarte clar pentru liberali”, ne-a mai spus liberalul.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA