20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Deputatul Verginel Gireadă va fi audiat ca martor în procesul lui Ţurcanu. Fostul preşedinte CJ Botoşani vrea audierea mai multor membri PNL şi primari

florin-turcanu-tribunal

Un nou termen al procesului in care Florin Turcanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botosani, este cercetat pentru fapte de coruptie s-a consumat in cursul zilei de marti. Pentru termenul viitor a fost chemat la process, in calitate de martor, deputatul Verginel Gireada, cel care ar fi facut legatura intre Florin Turcanu si Marcel Barsan, pentru ca omul de afaceri sa ridice casa din Aleea Pajistei.

Procesul in care Florin Turcanu este acuzat de fapte de coruptie a fost programat la ora 10:00. Fostul sef al judetului a venit insotit de tatal si fiul sau si inconjurat de avocatii sai. Pentru acest termen au fost citati ca martori Stefan Codau si Elisei Grigoreanu.

Primul a fost prezent in sala, dar al doilea, care este cumnatul lui Barsan a motivat absenta prin faptul ca trebuia sa fie prezent la o licitatie pentru vanzarea masei lemnoase care se derula la aceeasi ora cu procesul. Judecatorul a admis cererea, urmand la Elisei Grigoreanu sa fie audiat la un alt termen.

Judecatorul l-a invitat pe Stefan Codau sa astepte pe hol, timp in care avocatii lui Turcanu au solicitat audierea unui numar record de martori. Initial acestia au solicitat sa fie chemati la audieri in calitate de martori vreo 80 de persoane, respectiv fosti sefi si angajati ai Consiliului Judetean, precum si primari care au participat la sedintele cand s-au impartit banii in judet.

Avocatii au vrut sa demonstreze faptul ca banii au fost impartiti in mod legal de catre Florin Turcanu, pe atunci seful Consiliului Judetean, dar nu au avut noroc in fata instantei care le-a respins cererea.

Totodata avocatii au mai propus spre audiere persoane de la PNL care sa spuna daca l-au vazut sau nu pe Florin Turcanu avand discutii private cu Marcel Barsan la sediul partidului. Si aceasta cerere a fost respinsa de judecator motivat de faptul ca nu ar avea relevanta.

Chemat in sala de judecata, Stefan Codau a  spus ca nu a cunoscut natura intelegerii dintre Aristomel Anusca si Florin Turcanu cu Marcel Barsan. A stiut doar ca Anusca a vrut ca pe terenul din zona Lebada sa-si construiasca un beci, o magazie, o bucatarie si o baie.

Codau a afirmat ca Barsan i-a dat bani lui pentru mobilier, electrocasnice, poarta de intrare in curte precum si 20.000 de lei bani pe care Aristomel Anusca i-a pus intr-un cont bancar.

Codau a adaugat  ca dupa finalizarea locuintei a stat acolo, dupa ce a avut o intelegere cu familia Turcanu pentru ca imobilul sa fie incalzit in sezonul rece.

Procurorul DNA de sedinta a fost vizibil iritat de contradictiile martorului si a rugat instanta sa ii aduca aminte ca ascunderea adevarului este pedepsita de lege.

Avocatii lui Turcanu au acuzat ca martorul  a fost supus unor presiuni in timpul audierii la DNA. Urmeaza sa fie programat un alt termen al acestui proces care se anunta unul destul de lung si anevoios.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA