26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Deputatul PSD Tamara Ciofu susține elaborarea de politici publice pentru incluziunea socială a romilor

ciofu

Cu ocazia zilei de 8 aprilie, care marchează “Ziua Internațională a Romilor”, deputatul PSD Tamara Ciofu atrage atenția autorităților publice centrale și locale asupra necesității de a elabora politici corente și eficiente privind incluziunea etnicilor romi în cadrul societății.

“Scopul acestei zile este de a vă face recunoscută cultura și să îi ajutați pe români să vă înțeleagă și să vă recunoască valoarea. Îmi doresc ca romii să fie tratați în mod egal, ca orice alți români. Primul pas este acela de a vă da seama voi înșivă că meritați acest lucru. Trebuie să recunoasteți valoarea propriei culturi și să fiți mândri de originea voastră”, a declarat vicepreședintele PSD Botoșani Tamara Ciofu.

Problematica romilor este una intens disputată în ultimii 20 de ani atât în România cât şi în plan internaţional. Deseori vocile reprezentanților comunității rome nu se fac auzite sau nu sunt ascultate de politicieni.

Deputatul PSD s-a implicat activ în promovarea culturii romilor din județul Botoșani prin donațiile pe care le-a făcut către asociațiile culturale și sociale de la nivel local, care au organizat mai multe evenimente culturale care au cuprins expoziții de pictură, prezentări de cărți, precum și un marș al prieteniei cu flori și steaguri cu tricolorul care s-a desfășurat în municipiul Botoșani.

“Consider că este nevoie de o bună colaborare între nivelul politic şi cel executiv al administraţiei publice şi societatea civilă romă, la fel cum este nevoie de dezvoltarea cunoştinţelor şi aptitudinilor tuturor factorilor cheie angrenaţi în procesul elaborării şi implementării politicilor publice pentru romi, în vederea rezolvării problemelor acestora şi adaptarea la realităţile socio-economice“, a declarat Tamara Ciofu.

PSD se preocupă de sprijinirea tinerilor romi care doresc să se implice în promovarea și susținerea proiectelor referitoare la minoritățile etnice. Astfel, partidul social democrat a preluat modelul partidului laburist din Marea Britanie și a înființat în cadrul TSD “Liga pentru Minorități”. Prin acest proiect PSD dorește să dea tinerilor romi o voce și posibilitatea de a participa la viața politică și la decizii.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA