17.7 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Deputatul PSD Tamara Ciofu: Susțin serviciile medicale echitabile și de calitate pentru toți românii

 

News Deputatul PSD Tamara Ciofu a marcat Ziua Mondială a Sănătății la Botoșani printr-o campanie de informare asupra bolilor infecțioase cu transmitere vectorială. Astfel, pe parcursul întregii zile de luni, 7 aprilie, mai mulți voluntari au împărțit botoșănenilor fluturași cu informații utile pentru evitarea insectelor ce pot purta viruși.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Primăriei Botoșani și a Colegiului Medicilor.

Totodată, deputatul PSD Tamara Ciofu a participat ieri, 7 aprilie a.c. la conferința ”Entități mici, pericol mare – bolile cu transmitere vectorială”, prilejuită de marcarea Zilei Mondiale a Sănătății. Conferința a fost organizată de Institutul Român pentru Drepturile Omului în colaborare cu Asociația pentru Națiunile Unite din România și Ministerul Afacerilor Externe.

În cadrul conferinței ce a avut loc la Centrul Infoeuropa din București, Tamara Ciofu a susținut o scurtă alocuțiune privind importanța sănătății și intergrității fizice a cetățenilor pentru menținerea unei societăți prospere și competitive.

“Poate cea mai importantă idee care se desprinde din dezbaterile privind sănătatea, este faptul că boala se naște în sărăcie și generează sărăcie, în timp ce sănătatea generează dezvoltare și prosperitate. Fără îndoială, țările cu cele mai sănătoase populații sunt țările cele mai dezvoltate, iar acest lucru nu este întâmplător. Educația, prosperitatea economică, stabilitatea politică, gradul de democratizare sunt toate elemente ce contribuie la dezvoltarea unei populații sănătoase, apte de muncă.”, a declarat deputatul PSD.

Tamara Ciofu, care este și medic pediatru, a  pledat pentru mai mult profesionalism în sistemul medical și pentru respectarea setului de principii care asigură echitatea și universalitatea dreptului la sănătăte.

”Există anumite principii pe care eu, ca medic, le consider primordiale: respectul față de medic și pacient, un sistem curățat de corupție și discriminare, responsabilitatea actului medical, asumarea răspunderii atunci când situația o impune. Sănătatea nu trebuie să fie un business, să creeze bunăstare doar pentru o anumită categorie de oameni. Dar cred în misiunea sa de a oferi servicii medicale de calitate și echitabile cetățenilor săi. Cred în unversalitatea dreptului la sănătate”,  adăugat deputatul botoșănean.

Alături de Tamara Ciofu, la conferința organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, au mai participat și deputatul PSD, membru în Comisia pentru mediu, Dorel Căprar și domnul Mircea Ciocan, vicepreședintele SANITAS.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA