Deputatul PSD Tamara Ciofu solicită Ministerului Sănătății preluarea secției de urgențe de la pediatria Spitalului Județean

85
362

 

News Deputatul PSD, Tamara Ciofu a inițiat luni, 10 februarie, a.c, o interpelare către Ministerul Sănătății prin care a solicitat preluarea compartimentului de primiri urgențe a secției de pediatrie din cadrul Spitalului Județean Mavromati din municipiul Botoșani.

„Am solicitat un termen pentru implementarea deciziei luate de către secretarul Raed Arafat și anunțată de acesta în cadrul vizitei sale la Botoșani din septembrie anul trecut. Atunci, domnul secretar de stat se angaja, în numele ministerului, să preia cheltuielile necesare funcționării secției de primiri urgențe de la pediatria Spitalului Județean. Implementarea deciziei trebuia să aibă loc încă din ianuarie, anul acesta, însă suntem în februarie și situația a rămas neschimbată.”, a arătat reprezentanta PSD în interpelarea adresată Ministerului Sănătății.

Parlamentarul botoșănean a mai adăugat că va continua să facă demersurile necesare la Ministerul Sănătății până în momentul în care se va rezolva situația de la Spitalul Județean Mavromati. 

”Spitalul Județean are nevoie de ajutor. În acest moment,  fondurile de care dispune ajung doar pentru plata salariilor. Decizia anunțată de către secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat, este una binevenită, iar pacienții, medicii și managerii spitalului așteaptă implementarea măsurii, încrezători că Ministerul Sănătății le va sări în ajutor. În perioada următoare voi solicita întrevederi cu factori de decizie de la nivelul ministerului pentru a grăbi rezolvarea situației de la Botoșani.”, a adăugat deputatul social-democrat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here