Deputatul PSD Tamara Ciofu: “De la 1 ianuare 2018 salariul unui medic rezident va începe de la 1200 de euro iar pentru un medic consacrat va fi de peste 3600 de euro”

0
552

psd-ciofu-federovici

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Botoşani, deputatul Tamara Ciofu a declarat că programul de guvernare al social democraţilor a prevăzut o creştere semnificativă a salariilor medicilor din România urmând să ajungă la nivelul celor din ţările Uniunii Europene.

“Guvernarea actuală a evidenţiat faptul că au o creştere economică de peste 5,2%. Să nu uităm că măsurile fiscal sunt luate de guvernarea Ponta în 2015. Dacă aceşti bani există cu adevărat, trebuiau să se reflecte în iniţierea construcţiilor de autostrăzi, în spitalele regionale pe care noi le aveam în plan pentru a le construe. Aceşti bani care se regăsesc acum la buget ar trebui să se regăsească în buzunarul fiecărui cetăţean şi în special pentru educaţie şi sănătate, două domenii importante”, a declarat Tamara Ciofu, adăugând:

“16.000 de medici lucrează astăzi în străinătate, medici formaţi în şcolile universitare din România. Aceştia asigură asistenţă medicală de calitate cetăţenilor europeni şi nu cetăţenilor români. Trebuie să-I aducem înapoi în ţară dar nu numai cu promisiuni. Trebuie să ajungem până la 1 ianuarie 2018 la 50-60% din salariile pe care le primesc în Uniunea Europeană. În programul nostru de guvernare este stipulate că de la 1 ianuare 2018 salariul unui medic rezident va începe de la 1200 de euro iar pentru un medic consacrat la peste 3600 de euro, la care să se adauge sumele aferente gărzilor, tichetele de masă şi alte sporuri”.