Deputatul PSD Tamara Ciofu a depus în Parlament prima inițiativă legislativă pentru promovarea valorilor naționale în rândul elevilor

0
523

tamara ciofu

Deputatul PSD Tamara Ciofu a depus în Parlament marți, 26 aprilie a.c., prima inițiativă legislativă pentru promovarea valorilor naționale în rândul elevilor. Proiectul de lege prevede introducerea de activități școlare la nivelul învățământului preuniversitar în vederea educării copiilor pentru cunoașterea culturii naționale, a tradițiilor, a obiceiurilor, a limbii române și a simbolurilor statului român.

“Consider că este obligația autorităților centrale și locale de a promova cultul eroilor poporului român pentru perpetuarea în conștiința tinerilor a sentimentelor de recunoștință faţă de personalitățile și martirii neamului nostru”, a declarat Tamara Ciofu.

Cu toate că, în prezent, funcționează în unitățile școlare cercuri ale unor fundații prin care este promovat cultul eroilor, nu există un program educațional permanent care să fie desfășurat în fiecare școală pentru promovarea valorilor naționale.

“Cei mai mulți dintre noi am uitat să mai folosim termenul de patriotism, iar atunci când îl rostim pare un cuvânt prea mare pentru realitățile mici în care trăim astăzi. În prezent, lipsește ideea de patriotism în sensul iubirii de țară, de atașament nu doar față de valorile naționale statale, dar și de trăsăturile autentice ale poporului român. În societatea noastră aproape că a dispărut mândria de a fi român. Datele statistice confirmă că tinerii români se simt mai puțin mândri decât tinerii europeni. De aceea e important să începem procesul chiar din modul în care ne educăm proprii copii în familie și în instituțiile de învățământ”, a subliniat vicepreședintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților, Tamara Ciofu.

În urma interpelărilor pe care parlamentarul social-democrat le-a înaintat către Ministerul Educației și Ministerul Apărării, cele două instituții au răspuns că apreciază propunerea legislativă și o susțin. Astfel, cei doi miniștri au arătat că după adoptarea inițiativei vor pune la dispoziție specialiștii necesari pentru organizarea activităților didactice pentru educarea elevilor în vederea cunoașterii culturii și comemorării eroilor și martirilor neamului nostru.