-2.8 C
Botoșani
duminică, 5 februarie 2023

Deputatul Gireadă trage sforile să-i ia locul lui Ţurcanu la conducerea PNL

verginel gireada

În ultimele luni, PNL Botoşani s-a împărţit în mai multe tabere iar deputaţii trag sforile pentru a-i lua locul lui Ţurcanu, după alegerile prezidenţiale de luna viitoare. Aceştia nu mai apar în spaţiul public alături de Ţurcanu dar în schimb au discuţii cu primarii şi încearcă să obţină susţinerea acestora.

Unul dintre cei care încearcă să-l debarce pe Florin Ţurcanu de la conducerea PNL Botoşani şi să-i ia locul este deputatul Verginel Gireadă. Parlamentarul de pe colegiul Flămânzi a avut mai multe contre cu Florin Ţurcanu în ultima perioadă. Acesta nu s-a mai afişat cu liderul PNL Botoşani iar la conferinţele de presă ale liberalilor nu a mai venit de câteva luni. Gireadă nu a fost prezent nici măcar la Târgul Agro-Zoo de la Popăuţi, acţiune organizată de Consiliul Judeţean împreună cu Staţiunea Popăuţi. Până în acest an, Verginel Gireadă era nelipsit de la aceste târguri organizate la Popăuţi şi urca pe scenă împreună cu Ţurcanu. De această dată, deputatul PNL a refuzat să participe motivând că are treabă. Întrebat despre ruptura dintre el şi Florin Ţurcanu, Verginel Gireadă a negat dar în schimb a precizat că nu acceptă greşelile liderul PNL.

„Nu există nicio ruptură între mine şi Ţurcanu. Sunt poveşti. Sunt un tip mai acid şi mai activ în PNL. Nu accept greşelile”, ne-a declarat Verginel Gireadă.

Consilierii lui Verginel au fugit primii

Unul din semnalele că Gireadă nu îl mai susţine pe Ţurcanu a fost în CJ. Oamenii impuşi de Verginel Gireadă în Consiliul Judeţean au trădat primii. Luiza Alexandru şi Dumitru Zmău au părăsit PNL-ul şi vor susţine PSD-ul în Consiliul Judeţean. „Fiecare om face ce vrea. Nu poţi pune pe cineva cu forţa. Omul respectiv trebuie să accepte”, a fost replica lui Verginel Gireadă.

Negocieri cu primarii PNL

Surse din cadru PNL Botoşani ne-au spus că în ultima perioadă, deputatul Verginel Gireadă a avut discuţii cu mai mulţi primari liberali şi că încearcă să obţină susţinerea acestora. Liberalii spun că parlamentarul aşteaptă să treacă alegerile prezidenţiale iar în cazul în care Iohannis nu va obţine un rezultat bun în judeţul Botoşani, va încerca schimbarea lui Florin Ţurcanu din funcţia de preşedinte al PNL Botoşani. „Probabil că vor fi alegeri în noul PNL. Vom vedea. Trebuie să câştigăm alegerile prezidenţiale. Deocamdată nu am niciun gând să candidez”, a precizat Verginel Gireadă.

turcanu verginel

Ţurcanu a aflat de mai mult timp de intenţiile lui Verginel Gireadă de a pune mâna pe PNL şi chiar de a candida în 2016 la Consiliul Judeţean. Liderul PNL Botoşani şi totodată preşedintele Consiliului Judeţean a avut în acest an mai multe declaraţii referitoare la Verginel Gireadă şi intenţiile acestuia. „Eu i-am transmis domnului deputat Gireadă că dacă îşi doreşte atât de mult scaunul ăsta să se pregătească pentru 2016. Nu vreau să fiu marioneta nimănui. Sunt mai mulţi care îşi doresc. Sunt unii supăraţi pe mine pentru că nu sunt marioneta lor”, declara Florin Ţurcanu în urmă cu mai bine de jumătate de an.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA