3.7 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

Deputatul Cristian Achiței: „Am votat împotriva modificărilor aberante aduse de oamenii lui Dragnea şi Tăriceanu, Codului de Procedură Penală”

Decizia social democraților de a adopta noile modificări ale Codurilor de Procedură Penală a stârnit un val de comentarii și critici. Deputatul PNL Cristian Achiței a comparat ceea ce s-a întâmplat ieri cu celebra ordonanță 13 care a provocat un val de proteste.

Într-o postare pe contul de facebook, deputatul Cristian Achiței a precizat că singura preocupare reală a pesediştilor a fost şi rămâne să-şi scape liderii de puşcărie.

„Votul de luni privind modificările aduse codului de procedură penală mi-a amintit inevitabil de Ordonanţa 13 de anul trecut. Nu a mai fost chiar „noaptea, ca hoţii” doar pentru că suntem în apropierea solstiţiului de vară şi zilele sunt cele mai lungi din an. A fost în schimb, fără nici un dubiu, „zi și noapte, ca hoţii”! Adică sfidând nu doar bunul simţ comun, ci şi regulamentele şi cutumele parlamentare. Votul final pe un proiect atât de important a fost dat, contrar oricăror cutume, într-o zi de luni, fără ca parlamentarii să fi avut măcar timpul fizic de a parcurge prevederile pe care le votau și în lipsa oricărei dezbateri pe fond.

Alături de colegii din PNL, am votat, fireşte, împotriva modificărilor – aberante în multe puncte – aduse de oamenii lui Dragnea şi Tăriceanu codului de procedură penală. Nu a fost suficient pentru a ne opune maşinăriei de vot pesediste. Vom uza, însă, de toate pârghiile pe care le avem la dispoziţie pentru a bloca aceste texte menite doar să transforme un stat de drept într-unul al infractorilor. Primul pas? Contestarea la Curtea Constituţională a legii trecute la foc automat prin parlament luni seară.

Ţeapa trasă românilor de PSD după alegerile parlamentare din 2016 continuă. Singura preocupare reală a pesediştilor a fost şi rămâne să-şi scape liderii de puşcărie. Atât! În rest, inflaţia cea mai mare din UE, ROBOR-ul care creşte vertiginos ratele la bănci ale românilor, cursul de schimb al monedei naţionale, preţul tot mai mare la pompă al combustibililor, ca să nu mai amintesc de autostrăzi sau spitale sunt teme total ignorate de guvernanţi.

http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.nominal…”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA