17.7 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Deputatul Costel Lupașcu – Ministerul Sănătății realizează noi investiții în aparatura medicală pentru Spitalul Județean de Urgență ,,Mavromati’’ Botoșani

Ministerul Sănătății a demarat implementarea proiectului ,,Reforma sectorului sanitar – Îmbunătățirea calității și eficenței sistemului sanitar’’ în acest sens, au fost achiziționat noi echipamente medicale pentru Spitalul Județean de Urgență ,,Mavromati’’ Botoșani.

În urma demersurilor inițiate de deputatul Costel Lupașcu și senatorul Doina Federovici pe lângă Ministerul Sănătății, Spitalul Județean de Urgență ,,Mavromati’’ Botoșani a primit 11 monitoare funcții vitale, 6 ventilatoare mecanice și 3 paturi terapie intensivă. Urmând ca în perioada următoare să fie achiziționate și livrate echipemente electro-chirurgie, aspiratoare chirurgicale, truse chirurgicale (laparoscopie și standard), mese de operație și un sistem de iluminare sala de operație. Noua aparatură va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de tratament, astfel încât calitatea actului medical să crescă în beneficiul pacienţilor Spitalului Județean de Urgență Mavromati.

,,În momentul în care am candidat la alegerile parlamentare alături de echipa PSD mi-am luat angajamentul să susțin realizarea de investiții în domeniul sanitar. Acum, botoșănenii pot să constate că am început să ne îndeplinim promisiunile. Domeniul medical a fost o prioritate pentru PSD de fiecare dată când s-a aflat la Guvernare, în acest sens la nivel local, au fost alocate fonduri guvernamentale pentru modernizarea și dotarea Spitalului Mavromati cu aparatură medicală. Factorii esențiali pentru implementarea Programului de Guvernare sunt asumarea, implicarea şi acțiunea responsabilă a actorilor instituționali și a specialiștilor în domeniul sanitar. Reușita depinde în mare măsură de succesul promovării unei culturi a colaborării și utilizarea cât mai eficiente a resurselor disponibile în sistemul de sănătate.’’

Deputatul PSD Costel Lupașcu, membru al Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaților,consideră că siguranța pacienților este vitală pentru menținerea și dezvoltarea sistemului medical. Ne dorim o schimbare a paradigmei actuale din sectorul de sănătate cu una care să corespundă mai bine direcției către modernitate, progres și dezvoltare pe care și-o doreste societatea românească.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA