22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Deputatul botoşănean Andrei Dolineaschi ar putea deveni numărul doi în conducerea centrală a PSD

dolineaschi, ponta

Liviu Dragnea, vicepremier în Guvernul României şi preşedinte executiv al PSD, a fost condamnat la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare, alături de alte 74 de persoane, pentru fraudarea referendumului organizat în 2012.

După decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Liviu Dragnea a organizat o conferinţă de presă în care a anunţat că demisionează din funcţia deţinută în Guvernul României şi că luni va renunţa la funcţia de preşedinte executiv al PSD.

dragnealiviu„Aşa cum am spus în permanenţă pe parcursul procesului, mă consider nevinovat. Cu toate acestea, am luat act de decizia instanţei de astăzi. I-am prezentat primului ministru demisia din funcţia de ministru al Dezvoltării regionale şi Administraţiei publice. De asemenea, l-am informat că luni va fi pe masa BPN-ului mandatul meu de preşedinte executiv. Premierul a luat act de demisia mea, urmează ca în continuare să procedeze în consecinţă”, a declarat Liviu Dragnea, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

De condamnarea lui Liviu Dragnea poate profitat deputatul botoşănean Andrei Dolineaschi, actualul secretar executiv al Partidului Social Democrat care ar putea urca încă o treaptă în cadrul acestei formaţini. Cel mai probabil, Andrei Dolineaschi va fi preşedintele interimar al PSD, devenind astfel al doilea om în partid după preşedintele Victor Ponta.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA