22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Deputaţii le pregătesc o LOVITURĂ românilor care au maşinile înmatriculate în Bulgaria. VEZI ce conţine legea

masini parcate

Deputaţii se pregătesc să voteze o lege ce îi loveşte fără milă pe românii care şi-au înmatriculat maşinile în Bulgaria. Potrivt unui act normativ, şoferii nu vor mai putea circula cu astfel de autovehicule pe teritoriul României decât 90 de zile de la introducerea lor în ţară.

Pentru a stopa fenomenul înmatriculărilor de maşini în Bulgaria, parlamentarii au iniţiat un proiect de lege care prevede că autovehiculele şi remorcile înmatriculate în ţara vecină deţinute de persoane care au domiciliul în România pot circula pe drumurile publice maximum 90 de  zile de la introducerea lor în ţară, anunţă ziarul ring.

Modalitatea de calcul a celor 90 de zile urmează să fie stabilită prin modificarea normelor de aplicare a legii. „Nu este posibil să înmatriculezi maşina în Bulgaria ca să nu plăteşti taxe şi impozite în România. Apoi nu este admisibil să ai diferite accidente şi asigurarea ta din Bulgaria să despăgubească victima cu cât vor şi când vor cei de la respectiva firmă de asigurări. Sunt cetăţeni români care nici acum nu şi-au primit banii de la firmele de asigurări din Bulgaria. Mai mult, este foarte greu de găsit o maşină înmatriculată în Bulgaria care te loveşte şi fuge de la locul accidentului. În ţările europene, în Germania, de exemplu, perioada maximă în care poţi să circuli cu o maşină înmatriculată în altă ţară este de şase luni”, ne-a declarat deputatul Ioan Munteanu, iniţiatorul legii.

Sursa: Liberatatea.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA