24.7 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Depistaţi la volan, deşi se aflau sub influenţa alcoolului

politist rutiera 7mai

Joi, în jurul orei 14.40, a fost depistat în trafic, pe DJ 293, în localitatea Mileanca, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un bărbat de 64 ani, din municipiul Botoșani.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat acestuia să se supună testării cu aparatul etilotest şi respectiv recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei, proceduri pe care bărbatul le-a refuzat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei

Tot joi, în jurul orei 20.10, a fost depistat în trafic, pe strada Doboşari din municipiul Botoşani, un autoturism condus de un bărbat de 44 ani, din municipiul Botoşani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA