Democrat liberalii protestează împotriva unei decizii luate de Portariuc

0
377

 

Comunicat PDL Botoşani protestează împotriva deciziei primarului Ovidiu Portariuc de a limita accesul mass-media şi implicit a locuitorilor municipiului Botoşani, la informaţie.

Aberanta decizie a primarului de a introduce în atribuţiunile de serviciu ale directorilor din subordine interzicerea comunicării publice, nu numai că este o încălcare flagrantă a Constituţiei, a legilor ţării şi a hotărârilor de Consiliu Local, dar este şi o mârşavă manevră de băgare a pumnului în gură, pur comunistă.Iar angajaţilor din Primărie li se pregătesc Contracte de confidenţialitate! Astfel, presa nu va mai putea comunica opiniei publice decât un singur punct de vedere: cel al Primarului.

Acest lucru evident că nu ne poate duce decât la o singură concluzie: că primarul are ceva de ascuns!

Ce ascunde, sau ce se pregăteşte să ascundă? Incompetenţa şi-a arătat-o în fiecare zi din cei aproape doi ani de când este în fruntea urbei.

În campania electorală Ovidiu Portariuc vorbea foarte frumos despre transparenţă în administraţie. A criticat vechea conducere a Primăriei şi a acuzat-o tocmai de lipsă de transparenţă şi de afaceri oneroase.

Doar că PDL, atât cât a fost majoritar în Consiliul Local, nu a încălcat legea şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor, tăindu-le accesul la informaţie! Nici o administraţie de după 1989 nu a făcut-o!

Primarul Ovidiu Portariuc nu are nici un drept – legal sau moral – să ia această măsură fără precedent! Îl somăm să se oprească din a băga punul în gură presei! Îl somăm să respecte legea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here