11.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Demisia conducerii Nova Apaserv cerută în plenul Consiliului Județean

Managementul catastrofal al conducerii Nova Apaserv a fost taxat în această dimineață, în plenul Consiliului Județean. 

Zeci de gropi lăsate de izbeliște, avarii zilnice la rețeaua de apă, probleme financiare mari dar și dezinteresul față de botoșăneni arătat de directorul operatorului de apă, Liviu Ștefan i-a făcut pe aceștia din urmă să semnze o petiție prin care se solicită demisia întregii conduceri a Nova Apaserv. Acest lucru a fost făcut public astăzi de Raluca Curelariu, consilier local și vicepreședinte USR, în cadrul ședinței ordinare de la Consiliul Județean.” Azi vă vorbesc în calitate de cetățean al orașului Botoșani, în numele a 3230 de botoșăneni care au schimbat petiția ” Schimbă apa”. În același timp, cei care au semnat aceeași petiție și nu numai, au ajuns la disperare din cauza serviciilor oferite, contracost de Nova Apaserv. Practic, vă solicităm demiterea actualei conduceri a Nova Apaserv din motive întemeiate, pe care le-am tot analizat în ultimele luni. În primul rând, oamenii nu mai pot accepta avariile care au loc la fiecare două, trei zile. Numai în luna septembrie au fost raportate 15 întreruperi de apă, din care 12 în municipiul Botoșani. Înseamnă sistarea apei pentru zile întregi în care oamenii cară apă în bidoane și se spală la lighean.  Nu mai există înțelegere nici pentru calvarul gropilor care stau cu lunile neacoperite. Într-o lume civilizată nu se poate să-ți strici mașina, doar pentru că cei de la Nova Apaserv lasă gropi neacoperite.” a spus Raluca Curelariu.

Raluca Curelariu, vicepreședinte USR: „Nova Apaserv este genul de companie în care se lucrează la birou”

Vicepreședintele USR și-a continuat acuzele îndreptate către conducerea operatorului, numind Nova Apaserv drept o comapnie în care se lucrează de la birou, pe pile politice și pe salarii de top. „Organigrama actuală este configurată de către conducerea companiei pentru care a plătit consultanță de 40.000 de lei. Are în acest moment nu mai puțin de 54 de persoane pentru funcții de conducere iar la intervențiile pentru conductele de apă sunt disponibili doar 14 salariați. Nova Apaserv are salarii de manager de până la 20.000 de lei pe lună, în timp ce peste 300 de angajați au salarii sub 3000 de lei pe lună. Ce eficiență poți să-i ceri unui personal și ce eficiență poți să-i ceri unui personal  subdimensionat și prost plătit cum este cel care se ocupă de avarii? Conducerea Nova Apaserv cheltuie bani fără discernământ. Avem 60 de kilometri de conductă de azbest și avem inclusiv conducte de plumb care nu mai sunt folosite în Uniunea Europeană. De ce? Fiindcă reprezintă un risc pentru sănătatea populației.” a continuat Raluca Curelariu.

„Conducerea Nova Apaserv nu investește în înlocuirea rețelelor, în schimb cheltuiește jumătate de milion de euro anual pentru pază la o firmă din București”

Mai departe, vicepreședintele USR, a prezentat o serie de cheltuieli, care ar fi nejustificate. „Conducerea Nova Apaserv nu investește în înlocuirea rețelelor, în schimb plătește mai bine de  jumătate de milion de euro anual pentru pază la o firmă din București. Managerii folosesc 150.000 de lei pe an pentru verificarea echipamentelor IT, în condițiile în care în care sunt doi angajați la Nova Apaserv care asta ar trebui să facă. Pe lângă faptul că dau peste 80.000 de lei anual pentru consultanță juridică, în condițiile în care sunt angajați cinci juriști.” a încheiat Raluca Curelariu.

Doina Federovici, președintele CJ, instituție care are în subordine Nova Apaserv, nu a avut nici o reacție la aceste acuzații venite dinspre vicepreședintele USR. Prezent la discuții, Liviu Ștefan, managerul principal al operatorului de apă, nu a avut de asemenea nici o reacție la acuzele venite dinspre USR.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA