2.3 C
Botoșani
joi, 2 februarie 2023

Demersuri pentru extinderea rețelei de gaz metan în județul Botoșani

Bogdan Dăscălescu, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, a început demersurile pentru extinderea rețelei de gaz metan în zonele Săveni și Darabani.

Vicepreședintele CJ Botoșani a avut o primă discuție cu directorul Transgaz și urmează să participe la o întâlnire la București, împreună cu primarul Relu Tîrzioru, președintele ADI ”Valea Prutului Fr Nord”, unde se vor stabili detaliile proiectului.

“De la preluarea funcției de vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani mă preocupă o problemă ”arzătoare”, i-aș putea spune: extinderea rețelei de gaz metan pe relația Botoșani – Săveni – Darabani. Săptămâna trecută, am fost personal la București la o întâlnire, la care au participat directorul general Transgaz, Sterian Ioan, și cei din conducerea tehnică a instituției pentru a afla cu exactitate pașii pe care trebuie să-i parcurgem. Am întâlnit oameni profesioniști și deschiși în fața acestei probleme. Săptămâna aceasta, am programată o nouă întâlnire la București, pe această temă, la care voi participa alături de președintele ADI ”Valea Prutului Fr Nord”, Relu Târzioru”, a precizat Bogdan Dăscălescu.

La nivelul județului a fost înființată Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Valea Prutului Fr Nord”, care a transmis către Transgaz o solicitare pentru un studiu în vederea extinderii rețelei.

Transgaz a transmis acordul de principiu cu privire la alimentarea cu gaze naturale a localităților 𝘈𝘥𝘢̆𝘴̦𝘦𝘯𝘪, 𝘈𝘷𝘳𝘢̆𝘮𝘦𝘯𝘪, 𝘊𝘰𝘯𝘤𝘦𝘴̦𝘵𝘪, 𝘊𝘰𝘳𝘥𝘢̆𝘳𝘦𝘯𝘪, 𝘊𝘰𝘵̦𝘶𝘴̦𝘤𝘢, 𝘊𝘳𝘪𝘴𝘵𝘪𝘯𝘦𝘴̦𝘵𝘪, 𝘋𝘢𝘳𝘢𝘣𝘢𝘯𝘪, 𝘋𝘳𝘢̆𝘨𝘶𝘴̦𝘦𝘯𝘪, 𝘎𝘰𝘳𝘣𝘢̆𝘯𝘦𝘴̦𝘵𝘪, 𝘏𝘢̆𝘯𝘦𝘴̦𝘵𝘪, 𝘏𝘢𝘷𝘢̂𝘳𝘯𝘢, 𝘏𝘶𝘥𝘦𝘴̦𝘵𝘪, 𝘔𝘢𝘯𝘰𝘭𝘦𝘢𝘴𝘢, 𝘔𝘪𝘩𝘢̆𝘭𝘢̆𝘴̦𝘦𝘯𝘪, 𝘔𝘪𝘭𝘦𝘢𝘯𝘤𝘢, 𝘔𝘪𝘵𝘰𝘤, 𝘗𝘢̆𝘭𝘵𝘪𝘯𝘪𝘴̦, 𝘙𝘢̆𝘥𝘢̆𝘶𝘵̦𝘪 𝘗𝘳𝘶𝘵, 𝘙𝘪𝘱𝘪𝘤𝘦𝘯𝘪, 𝘚𝘢̆𝘷𝘦𝘯𝘪, 𝘚𝘵𝘢̆𝘶𝘤𝘦𝘯𝘪, 𝘚̦𝘵𝘪𝘶𝘣𝘪𝘦𝘯𝘪, 𝘚𝘶𝘩𝘢𝘳𝘢̆𝘶, 𝘜𝘯𝘨𝘶𝘳𝘦𝘯𝘪, 𝘜𝘯𝘵̦𝘦𝘯𝘪, 𝘝𝘪𝘪𝘴̦𝘰𝘢𝘳𝘢, 𝘝𝘭𝘢̆𝘴𝘪𝘯𝘦𝘴̦𝘵𝘪 𝘴̦𝘪 𝘝𝘰𝘳𝘯𝘪𝘤𝘦𝘯𝘪.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA