11.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Declaraţie incredibilă a unui medic: „La ora actuală nu se mai moare acasă. Toată lumea insistă să aducă pacienţii în spital”

News Mai multe cadre medicale din Spitalul Judetean de Urgenta s-au trezit in situatia in care rudele bolnavilor externati au facut scandal in momentul in care s-au trezit cu acestia acasa. Apartinatorii i-au apostrofat pentru ca nu i-au tinut mai mult timp in spital pe pacienti, iar ei nu au timp sa se ocupe de acestia.

Reprezentantii unitatii medicale sustin ca au fost mai multe situatii in care familiile bolnavilor s-au razvratit si s-au certat cu cadrele medicale din acest motiv.

De regula, acesti pacienti sunt oameni care traiesc singuri si rudele, ca sa nu le poarte de grija vor sa-i tina cat mai mult timp spitalizati. Ori, atunci cand pacientul raspunde bine la tratament si starea sa de sanatate este buna, medicul este nevoiti sa-l externeze pentru ca spitalul nu este spatiu de cazare pentru oamenii sanatosi.

"Sunt multe familii care isi trimit bolnavii la spital, iar dupa ce se face tratamentul si sunt returnati acasa, si ii  trimitem inclusiv cu masinile spitalului si pe cheltuiala spitalului, suntem apostrofati de ce i-am adus acasa. Ca trebuia sa-i mai tinem in spital. Ca ei nu au timp", a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta. 

In plus, multi dintre pacienti sunt adusi in spital in stadiile finale, iar rudele insista sa fie tinuti in saloane.

"La ora actuala nu se mai moare acasa. Toata lumea, si in special familiile, insista sa aduca pacientii in spital", a precizat Mihaela Miler, director medical Spitalul Judetean de Urgenta. Multe astfel de cazuri sunt inregistrate pe sectiile de interne. Aici, aproape zilnic, cate un bolnav adus de familie in stadiu final isi da ultima suflare.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA