4.4 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Decizie amânată în cazul managerului Spitalului Județean Botoșani

Președintele Consiliului Județean așteaptă raportul corpului de control dar și concluziile  reprezentanților Direcției de Sănătate Publică și a Colegiului Medicilor, după care va decide dacă ia vreo măsură.

După moartea primarului comunei Vorniceni în secția Săveni a Spitalului Județean Botoșani s-au constituit mai multe comisii care au făcut controale și tot felul de evaluări. Inclusiv corpul de control de la Consiliul Județean a mers să verifice dar niciuna dintre aceste anchete nu a fost finalizată. Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani, spune că până nu va avea pe masă rezultatele acestor anchete, nu va lua nicio măsură în cazul managerului Spitalului Județean.

“Eu aștept raportul corpului de control și raportul de la DSP și să vedem dacă vor fi elemente pentru demitere sau nu. Managerul a luat examenul prin concurs și dacă nu se întrunesc elementele necesare, putem să ne trezim cu un proces. Săptămâna viitoare vom avea o imagine”, a spus Costică Macaleți.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, săptămâna viitoare ar trebui să primească  rezultatele controalelor care s-au efectuat și să se ia măsuri în cazul în care se constată că a fost vina managerului.

„Dacă nu își dă demisia doamna manager, demiterea trebuie să o facă președintele Consiliului Județean. Dacă sunt elemente constitutive în acest sens, sigur că o voi face. Dacă nu, voi avea rezerva necesară. Aștept un soi de raport și de la Colegiul Medicilor”, a mai spus Costică Macaleți.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA