9.9 C
Botoșani
miercuri, 24 aprilie 2024

Decizia finală în privinţa listelor PNL pentru parlamentare a fost amânată pentru luni

pnl, lansarea candidatilor (3)

Biroul Politic Naţional al PNL a amânat pentru luni decizia finală în cazul listelor pentru alegerile parlamentare în judeţul Botoşani.


Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit astăzi pentru a definitiva listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Filiala PNL Botoşani a organizat în urmă cu trei săptămâni alegeri interne şi a decis o listă de patru candidaţi care ar urma să ocupe locurile eligibile la Senat şi Camera Deputaţilor, listă care a fost transmisă conducerii centrale şi care urma să fie validată. Pe respectiva listă erau Costel şoptică, Cristian Achiţei, Cristian Roman şi Mirela Saucă. La scurt timp, în partid au început tot felul de dispute, tot felul de reclamaţii şi sesizări la conducerea centrală.

În cursul zilei de ieri, Cătălin Flutur, preşedintele PNL Botoşani, anunţa că va demisiona din funcţie în cazul în care conducerea central va include pe listele de la Botoşani vreun candidat din alt judeţ. Mesajul nu a fost întâmplător şi cu siguranţă ştia ce va urma. În această dimineaţă s-a auzit că pe lista pentru Camera Deputaţilor a fost inclusă Sulfina Barbu, fost ministru în perioada guvernării PDL. Ea ar urma să-I ia locul lui Cristian Roman. De asemenea, Verginel Gireadă ar urma să fie pe locul trei la deputaţi, în locul Mirelei Saucă. Informaţia a fost confirmată de mai mulţi membri PNL Botoşani.

Până la urmă, Biroul Politic Naţional al PNL a decis să amâne decizia pentru ziua de luni în cazul Filialei Botoşani şi nu este exclus să apară noi surprize.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA