5.5 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
marți, 28 martie 2023

De la 1 ianuarie 2023 vor crește mai multe taxe

Taxele vor crește începând cu 1 ianuarie 2023 după ce noul proiect de cod fiscal a trecut de Parlament, cu toate că ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, susține că ar fi vorba despre eliminarea unor excepții.

Un exemplu ar fi pâinea servită la restaurant care are TVA de 5%, în condițiile în care aceeași pâine are în magazine TVA de 9%, potrivit Antena 3. Cu alte cuvinte, va crește TVA pentru masa la restaurant, dar și pentru cea din sistem catering, de la 5% cât este în prezent, la 9%, de la 1 ianuarie.

Tot din prima zi a anului 2023 va fi majorat TVA-ul pentru serviciile de cazare la hotel, de la 5% la 9%. Taxele vor crește și pentru berea fără alcool, sucuri și cidru, de la 9% la 19%.

De la 1 ianuarie, cota de TVA de 5% va fi redusă pentru o singură locuință, însă prețul locuinței trebuie să se încadreze în 120.000 de euro fără TVA. Pentru a doua sau a treia locuință sau pentru o casă care depășește suma de 120.000 de euro, TVA-ul va crește la 19%.

Sursa: Ziare.com

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA