DE CE MAI PLĂTIM ASIGURAREA DE SĂNĂTATE? La Spitalul din Botoşani nu mai există nici măcar VACCIN ANTIRABIC

0
614

vaccin

Cea mai mare unitate medicala din judet a ramas, mai nou si fara vaccin antirabic. Asta dupa ce vaccinul antitetanic lipseste de trei luni de zile, iar oficialii de la nivel central nu au reusit sa rezolve aceasta problema.

Pacientii care ajung la spital dupa ce au fost muscati de caini si nu sunt imunizati pot face rabie si in  lipsa injectării celor cinci doze de vaccin antirabic, rabia este o boala mortala. Persoana muscata de un caine atins de rabie are la dispozitie doar 72 de ore pentru a se vaccina. In caz contrar, nu mai exista alt tratament.

Reprezentantii spitalului spun ca sunt promisiuni ca dozele de vaccin antirabic sa die distribuite in luna martie.

“In prezent spitalul nu mai are pe stoc nicio doza de vaccin antitetanic si antirabic.  Din discutia purtata cu furnizorii pana acum nu s-a stabilit pretul pentru vaccinul antitetanic, in schimb incepand  cu data de 20 martie vom avea vaccin antirabic.Pacientii care au nevoie de imunizare sunt in pericol”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Reprezentantii spitalului din Botosani au transmis catre Ministerul Sanatatii si necesarul de vaccin antitetanic, respectiv 2.900 de doze,  dar pana in prezent nu au primit niciun raspuns pozitiv. Problema este ca oficialii nu se inteleg la pret cu producatorul care cere un pret de patru ori mai mare pe cutia de vaccin decat in alte tari. Ministerul Sanatatii ofera 6-7 lei pe cutie, ca in Franta, iar producatorul cere 25 de lei.